15 Ιανουαρίου 2014

easy apple cake with little sugar (εύκολο κέικ μήλου με λίγη ζάχαρη)

Follow me on Facebook • Google+ • Bloglovin'

If you decide to reduce the sugar in the recipes you make, you'll soon find out two things. Firsty, they're delicious and have almost the same sweet flavour. Secondly, the next time you'll want to add even less sugar. I made this easy apple cake recipe with a half of cup sugar, but if you want more sugar, you can add up to two cups. 


ingredients
5-6 red apples
1 cup stick margarine (8 ounces) 
1/2 cup sugar (3.5 ounces)
4 eggs
4 cups self-rising flour (17.5 ounces)
1 teaspoon vanilla extract 
1 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon ground cinammon
1/4 teaspoon salt
1 cup milk (7.5 oz)
1/2 cup walnut kernels (2.3 ounces)
1/2 cup raisins (2.6 ounces)
3 tablespoon honey

procedure
• Preheat the oven to 340°F.
• Put the raisins in a bowl with a little brandy or water to swell.
• With the blender break the walnut kernels into small pieces.
• Slice 3-4 apples into small cubes and the rest in slices.
• In a bowl beat margarine with sugar for few minutes with the mixer.
• Add eggs, one at a time, vanilla extract and cinnamon.
• Combine flour, baking powder and salt. Add them to the mixture in turn with the milk.
• At the end, sprinkle the raisins with flour and then add them to the mixture. Also, add apple cubes and walnuts and stir up gently.
• Grease well with margarine a 10 or 11-inch round cake pan. 
• In its bottom, lay the apple slices and pour honey over them. Sparkle with little cinnamon.
• Add the mixture above.
• Bake at 340°F for about one hour (up-down resistors).
• Overturn the cake to remove it from the pan. Serve it as it is, or sparkle it with icing sugar.



Αν μπεις στη διαδικασία να μειώνεις τη ζάχαρη στα γλυκά που φτιάχνεις, θα ανακαλύψεις πρώτον, ότι είναι το ίδιο νόστιμα και εξίσου γλυκά και δεύτερον, ότι την επόμενη φορά θα θέλεις να βάλεις ακόμη λιγότερο. Αυτή την εύκολη συνταγή μηλόπιτας μπορείς να την κάνεις με μισή κούπα ζάχαρη και να είναι πεντανόστιμη. Αν πάλι θεωρείς ότι η ποσότητα αυτή δεν σε καλύπτει, μπορείς να προσθέσεις μέχρι δύο κούπες ζάχαρη.



υλικά 
5-6 κόκκινα μήλα
230 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη (1 κούπα)
100 γρ. ζάχαρη (1/2 κούπα) 
4 αυγά
βανίλια
1/3  κ.γλ. κανέλα
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει (4 κούπες)
1 κ.γλ. baking powder
1/4 κ.γλ. αλάτι
220 ml γάλα (1 κούπα)
65 γρ. καρυδόψιχα τριμμένη (1/2 κούπα) 
75 γρ. σταφίδες (1/2 κούπα)
3 κ.σ. μέλι


διαδικασία
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. 
• Βάζουμε τις σταφίδες σ'ένα μπολ με λίγο κονιάκ ή νερό για να φουσκώσουν.
• Χτυπάμε την καρυδόψιχα στο μπλέντερ, για να θρυμματιστεί.
• Κόβουμε 3-4 μήλα σε μικρά κυβάκια και τα υπόλοιπα σε φέτες οι ροδέλες.   
• Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, ν'αφρατέψουν.
• Προσθέτουμε ένα-ένα τ'αυγά, τη βανίλια, την κανέλα. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Μετά, τα προσθέτουμε εναλλάξ με το γάλα.
• Πασπαλίζουμε τις σταφίδες με λίγο αλεύρι και τις προσθέτουμε με τους κύβους των μήλων και την καρυδόψιχα. Ανακατεύουμε λίγο ν'απλωθούν ομοιόμορφα στο μείγμα.
• Βουτυρώνουμε καλά την φόρμα ή το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε. 
• Στρώνουμε στον πάτο του τις φέτες ή τις ροδέλες μήλου, τη μια δίπλα στην άλλη. Τις ραντίζουμε με το μέλι και με λίγη κανέλα και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα. 
• Ψήνουμε στους 170°C για 1 ώρα περίπου (πάνω-κάτω αντιστάσεις).
• Σερβίρουμε το κέικ μήλου έτσι όπως είναι, ή την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου