27 Ιανουαρίου 2014

Μετατρέπω Μια Κορνίζα Σε Κουτί Διοράματος


Στα αγγλικά το λένε shadow box, στα ελληνικά η πιο αξιόπιστη μετάφραση είναι κουτί διοράματος. Διόραμα είναι μια τρισδιάστατη σκηνή σε μικρογραφία, γι' αυτό και τα κουτιά διοράματος έχουν βάθος, δημιουργούν ένα κενό απ'το έκθεμα ως το γυαλί, επιτρέπουν να τοποθετήσουμε μέσα τους τρισδιάστατα αντικείμενα και είναι άκρως... εθιστικά. Απ'τη στιγμή που θα δημιουργήσεις το πρώτο shadow box, σκέφτεσαι πότε θα ξεκινήσεις το επόμενο. Ο εύκολος τρόπος για να το φτιάξεις είναι να μετατρέψεις μια κορνίζα με βαθύ κάδρο σε shadow box. Νομίζω ότι οι ΙΚΕΑ Ribba κορνίζες είναι ιδανικές και οικονομικές γι'αυτό το project, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και οποιαδήποτε άλλη παρόμοια. Θα χρειαστείς: 

○○ κορνίζα με βαθύ πλαίσιο, 
○○ κολλητική ταινία διπλής όψης, χοντρή
○○ λευκό χαρτόνι
○○ ψαλίδι
○○ κόλλα και πιστόλι σιλικόνης

1 ♦ Μετρήστε το μήκος κάθε πλευράς και κόψτε την ταινία και το χαρτόνι σε αντίστοιχες, σε μήκος, λωρίδες.
2 ♦ Κολλήστε στο εσωτερικό της κάθε πλευράς την κολλητική ταινία και από πάνω της την αντίστοιχη χάρτινη λωρίδες. Έτσι, ελευθερώνεται ο χώρος απ'τη πίσω πλευρά μέχρι το τζάμι.
3 ♦ Τοποθετήστε το έργο, τη φωτογραφία ή τα αντικείμενα που επιθυμείτε. Μπορείτε να τα στερεώσετε με την ταινία διπλής όψης.
♦ Αν δεν θέλετε να βιδώσετε νέα clips, για να συγκρατούν την πίσω πλευρά της κορνίζας, μπορείτε απλά να την κολλήσετε με κόλλα σιλικόνης.


2 σχόλια:

  1. This is a really great idea, and it looks so easy! You could display souvenirs from your travels, too. Thanks for sharing your tutorial!
    Val @ artsybuildinglady.blogspot.ca
    CANADA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thank so much Val Manchuk !!! I'm happy you like it and find it useful !!! Have a nice day !!!

      Διαγραφή