23 Ιανουαρίου 2014

whole wheat cake with bitter chocolate (κέικ ολικής με κουβερτούρα)

Follow me on Facebook • Google+ • Bloglovin'

By the time I started experimenting with whole wheat recipes, I was curious how a whole wheat cake taste. Fortunately, the result is quite satisfying, the procedure is simple, as we make classic cakes and you don't really understand that you're eating a whole wheat cake. I choose to add little sugar, but you can add one more cup, if you want it more sweet. You can also add milk chocolate, if you aren't fan of bitter chocolate.

ingredients
1 cup stick margarine (8 ounces) 
1/2 cup sugar (3.5 ounces)
eggs
3 1/2 cups whole wheat flour (17.5 ounces)
1 teaspoon vanilla extract 
1 sachet baking powder (2 tsp)
1/4 teaspoon salt
1 cup milk (7.5 oz)
4.4 ounces bitter chocolate (or more!)

• Preheat the oven to 350°F.
• Melt chocolate over a bain-marie.
• In a bowl beat margarine with sugar for few minutes with the mixer.
• Add eggs, one at a time.  
• Combine flour, baking powder, vanilla extract and salt. Add them to the mixture in turn with the milk. 
• Grease well with margarine and sparkle with little flour the cake pan. 
• Add the mixture above.
• Bake at 350°F for about one hour (up-down resistors).
• Serve it as it is, or sparkle it with icing sugar.



Από τη στιγμή που άρχισα να φτιάχνω συνταγές με αλεύρι ολικής, ήμουν περίεργη να δω τη γεύση έχει ένα κέικ ολικής. Τελικά, το αποτέλεσμα είναι πολύ ικανοποιητικό. Ακολουθείς την ίδια διαδικασία του κλασικού κέικ κι αν δεν ξέρεις ότι είναι ολικής, μπορεί και να μην το καταλάβεις. Εγώ βάζω πολύ λίγη ζάχαρη, αλλά μπορείς να προσθέσεις άλλη μια κούπα. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις σοκολάτα γάλακτος αντί για κουβερτούρα.

υλικά 
230 γρ. μαργαρίνη (1 κούπα)
100 γρ. ζάχαρη (1/2 κούπα) 
4 αυγά
1 βανίλια
500 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης (3 1/2 κούπες)
1 φακελάκι baking powder
1/4 κ.γλ. αλάτι
220 ml γάλα (1 κούπα)
125 γρ. κουβερτούρα (ή και περισσότερο)

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
• Λιώνουμε την κουβερτούρα πάνω σε μπεν-μαρί.
• Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, ν' αφρατέψουν.
• Προσθέτουμε ένα-ένα τ'αυγά. 
• Ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, τη βανίλια και το αλάτι. Tα προσθέτουμε εναλλάξ με το γάλα στα υπόλοιπα υλικά. 
• Στο τέλος, ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.
• Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι τη φόρμα του κέικ. 
• Ψήνουμε στους 180°C για 1 ώρα περίπου (πάνω-κάτω αντιστάσεις).
• Σερβίρουμε το κέικ έτσι όπως είναι, ή πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...