13 Νοεμβρίου 2013

ιδέες για χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια [ideas for handmade Christmas ornaments]

Follow me on Facebook • Google+ • Bloglovin'

Μπορεί από τα Χριστούγεννα να μας χωρίζουν περισσότερες από τριάντα μέρες, οι προετοιμασίες όμως για πολλούς έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ κυκλοφορούν ενδιαφέρουσες ιδέες για ν' ανανεώσετε παλιά, ή να δημιουργήσετε καινούρια χριστουγεννιάτικα στολίδια.

photo by Maegan Tintary,
on Flickr
 Λίγη glitter κόλλα κάνει θαύματα.
Η ιδέα έρχεται από την Maegan Tintary και την ιστοσελίδα της, love maegan. Χρησιμοποιώντας glitter κόλλες, ανανεώνει παλιές μπάλες, ζωγραφίζοντας πάνω τους απλά σχέδια και μοτίβα (τελείες, γραμμές, κ.τ.λ) Εδώ μπορείτε να δείτε τα όμορφα σχέδια που έχει δημιουργήσει.


photo by Vicky Sorsby,
on Flickr
 Παλιά υφάσματα.
Τα υφασμάτινα στολίδια είναι τα αγαπημένα μου. Με λίγο ύφασμα, μπορείς να δημιουργήσεις ιδιαίτερα σχέδια, ενώ κουμπιά, κορδόνια, χρωματιστές κλωστές και συμπληρωματικά υλικά θα σε βοηθήσουν να τελειοποιήσεις το αποτέλεσμα. Από χρώματα το πράσινο, το κόκκινο και το λευκό έχουν την τιμητική τους. Περισσότερα σχέδια για υφασμάτινα στολίδια μπορείς να δεις κι εδώ.


 Ψαλίδι και χαρτί.
photo by mazaletel, on Flickr
Ακόμη πιο οικονομική λύση αποτελούν τα χάρτινα στολίδια. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις χρωματιστά χαρτόνια, απλές κόλλες χαρτί, σελίδες από παλιά περιοδικά και βιβλία. Θα χρειαστείς, επίσης, ψαλίδι, συρραπτικό και κορδέλες. Για αρχή δοκίμασε απλά σχέδια, όπως καρδιές και μπάλες.

                • "Πλάθω κουλουράκια"
photo by Jimmie, on Flickr
Για το τέλος, άφησα τα μπισκοτένια στολίδια κανέλας. Λευκή κόλλα, πολλή κανέλα, σάλτσα μήλου, γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο, φόρμες για χριστουγεννιάτικα σχέδια, είναι τα υλικά που θα χρειαστείς. Αναλυτικές οδηγίες θα βρεις και στο άρθρο της Jimmie Writer.
Καλή συνέχεια ☺ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου