Σε μια προσπάθεια να αποφύγουμε τη ζάχαρη, αλλά μια στο τόσο να απολαμβάνουμε και κανένα γλυκό, ψάχνω συνταγές με υποκατάστατα ζάχαρης, όπως το μέλι ή τη στέβια. Γι' αυτό και τους τελευταίους μήνες απουσιάζουν τα γλυκά, αφού ο πειραματισμός οργιάζει με όχι πάντοτε πετυχημένα αποτελέσματα.
Σήμερα, κατέληξα σ' αυτό το cheesecake με τυρί κρέμα, στραγγιστό γιαούρτι και μέλι, που είναι το τέλειο επιδόρπιο για το καλοκαίρι, αλλά αφού ο καιρός ακόμη μας "καλοπιάνει", ας το απολαύσουμε μαζί με τις ηλιόλουστες μέρες του φθινοπώρου!
Υλικά
400 γρ. τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
1/3 φλιτζανιού μέλι
1 κουτί μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
4 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο
μαρμελάδα της αρεσκείας μας
Χρόνος παρασκευής: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά
Χρόνος ψύξης: 3 ώρες
Διαδικασία
1. Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ.
2. Λιώνουμε το βούτυρο σε μπεν-μαρί.
3. Ανακατεύουμε την ψίχα του μπισκότου με το βούτυρο καλά, μέχρι να υγρανθεί όλο.
4. Το βάζουμε σε μια φόρμα και το απλώνουμε, πιέζοντας το, για να γίνει μια ομοιόμορφη στρώση.
5. Το ψήνουμε 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 C και το αφήνουμε να κρυώσει.
6. Χτυπάμε την κρέμα με το γιαούρτι και το μέλι και το στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τη βάση του μπισκότου.
7. Το αφήνουμε στο ψυγείο περίπου 2 ώρες, για να δέσει.
8. Καλύπτουμε την επιφάνεια του με μαρμελάδα της αρεσκείας μας. Εγώ χρησιμοποίησα μια σπιτική με δαμάσκηνα.
9. Το ξαναβάζουμε για άλλη μια ωρίτσα στο ψυγείο - αν αντέχουμε να περιμένουμε! Και μετά σερβίρουμε.photo by jшp, on Flickr |
Πρώτη δημοσίευση στο blog Βρίσκω τον τρόπο
Ω, ευχαριστούμε για τη συνταγη. Βρίσκομαι κι εγω στη φάση αποφυγής της ζάχαρης και χαιρομαι πολυ για το cheesecake σου! Με τη πρωτη ευκαιρία θα το φτιαξω :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα!
Καλή σου μέρα, Στέλλα! Να το δοκιμάσεις, είναι πολύ εύκολο και γευστικό! Μια μέρα μετά και δεν έχει μείνει ούτε ένα κομμάτι ☺ !
Διαγραφήto dokimasa kai einai teleio!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ, Ελένη !
Διαγραφήthank you !
ΑπάντησηΔιαγραφή