24 Οκτωβρίου 2013

Φτιάχνω Πίνακα Ανακοινώσεων Με Φελλούς





Τι θα χρειαστείς
φελλούς... πολλούς φελλούς
μια κορνίζα για φωτογραφίες
πιστόλι σιλικόνης
μια ράβδο διαφανής σιλικόνης
μαχαίρι, ή μικρό πριονάκι
χρώμα ακρυλικό (προαιρετικά) 

Διαδικασία
1) Κόβουμε τους φελλούς σε  3-4 φέτες. Οι περισσότεροι κόβονται εύκολα με απλό μαχαίρι κουζίνας, αλλά αν κάποιος σας δυσκολεύει, μην επιμένετε - πάτε παρακάτω. Το πάχος επίσης δεν είναι ανάγκη να είναι το ίδιο - το αποτέλεσμα θα είναι 3D και πολύ "handmade".

2) Παίρνουμε μια απλή κορνίζα για φωτογραφίες, σχετικά μεγάλη σε μέγεθος. Βγάζουμε το τζάμι και τοποθετούμε και πάλι την πίσω της πλευρά. Καλύτερα να είναι ξύλινη ή κόντρα πλακέ.

3) Πειραματιζόμαστε με τη σειρά που θα έχουν οι φελλοί και όταν είμαστε έτοιμοι, τους κολλάμε μέσα στην κορνίζα. Αν θέλουμε τους κόβουμε στη μέση σαν μισοφέγγαρα, για να καλύψουμε μικρότερα κενά.

4) Για ακόμη πιο πρωτότυπο και ιδιαίτερο αποτέλεσμα, μπορούμε να χρωματίσουμε μερικούς, ή και όλους, τους φελλούς.
Πρώτη δημοσίευση στο blog Βρίσκω τον τρόπο

READ THE ENGLISH VERSION HERE



4 σχόλια:

  1. Πολυ εξυπνη ιδεα! Και το αποτελεσμα καλαισθητο και μοντερνο! Μπραβο!
    Μια αλλη ιδεα που εχω δει ειναι με συρμα πλεγμα και κρεμας με ξυλινα μανταλακια. Κατι τετοιο: http://www.flickr.com/photos/lipstickbetty/5621197671/

    Υ.γ: εννοειται οτι τη συνταγη σου με το κλασικο κεικ μαρμπρε τη φτιαχνω πολυ συχνα. Πριν λιγο καιρο πηρα φορμα σε σχημα κολοκυθας και την εκανα κ βγηκε κι εκει πολυ ωραια. Ευχαριστω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και αυτή η ιδέα με το σύρμα είναι φανταστική και ακόμη πιο εύκολη ! Με την πρώτη ευκαιρία θα τη δοκιμάσω ! Όσο για το κέικ χαίρομαι πολύ που σου άρεσε τόσο ! Φαντάζομαι πόσο εντυπωσιακό θα έδειχνε με σχήμα κολοκύθας ! Πολλά φιλιά !

      Διαγραφή
  2. It looks fabulous! What a fantastic DIY idea!
    Greetings, Vanessa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταπληκτική ιδέα!!! Τόσο κομψό και εντυπωσιακό, Ιωάννα!!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή