11 Σεπτεμβρίου 2013

Πέννες Με Κόκκινη Σάλτσα Και Λαχανικά Εποχής

photo by jшp, on Flickr

Προσπαθώντας να εκμεταλλευτώ μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές Φλωρίνης και ότι άλλο, φρέσκο και βιολογικό, μας εφοδίασε και φέτος ο κήπος στο χωριό κατέληξα σ' αυτήν την κόκκινη σάλτσα που τα έχει όλα, ακόμη και ελιές! Την συνδύασα με πέννες, αλλά θα μπορούσε να ταιριάξει και με άλλα χοντρά ζυμαρικά, όπως πλεξούδες, βίδες, κοχύλια, ταλιατέλες κτλ.




Υλικά [για 4 μερίδες]

300 γρ. πέννες
1 κολοκυθάκι, 1 μελιτζάνα
1 κρεμμύδι,2 ντομάτες  
10-12 περίπου ελιές γλυκές
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
1/2 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
1 πρέζα κάρυ
μαύρο πιπέρι
αλάτι

Προετοιμασία
[5 λεπτά]
  1. Κόβουμε τη μελιτζάνα και το κολοκυθάκι σε μισές ροδέλες. Αν θέλουμε, κρατάμε τη φλούδα τους. 
  2. Κόβουμε τη μια ντομάτα σε κύβους και την άλλη την τρίβουμε στον τρίφτη.
  3. Ψιλοκόβουμε τις ελιές, αφού αφαιρέσουμε το κουκούτσι, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό.
Μαγείρεμα
[35 λεπτά] 
  1. Βράζουμε τις πέννες, ακολουθώντας τις οδηγίες συσκευασίας. 
  2. Σ' ένα αντικολλητικό σκεύος (κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι) σοτάρουμε με πολύ λίγο ελαιόλαδο τη μελιτζάνα και το κολοκυθάκι 5 λεπτά, μέχρι ν' αρχίσουν να ροδίζουν.
  3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τους κύβους ντομάτας και τις ελιές. Τα αφήνουμε να σοταριστούν κι αυτά άλλα 5 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, τα μπαχαρικά, την ζάχαρη και το αλάτι. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγες κουταλιές έτοιμου ντοματοχυμού και λίγο νερό, αν θέλουμε τη σάλτσα πιο αραιή.
  5. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για άλλα 15-20 λεπτά.
  6. Λίγα λεπτά πριν σερβίρουμε, ρίχνουμε στην σάλτσα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τις πέννες και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με κεφαλογραβιέρα, με φέτα ή με οποιοδήποτε άλλο τυρί της αρεσκείας μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...