12 Σεπτεμβρίου 2013

Πώς Να Προσθέσω Το Κουμπί Pin it Στις Εικόνες Του Blog Μου

Flickr's Love Board
Flickr's Love Board by miss_rogue, on Flickr

Pinterest? Ή αλλιώς η κυριαρχία του πίνακα! Πριν από δέκα και λίγα ακόμη χρόνια, όταν οι περισσότεροι υπολογιστές ήταν με περιορισμένη ή και χωρίς καθόλου σύνδεση στο internet, διάβαζα ότι περιοδικό και εφημερίδα έπεφτε στα χέρια μου και αφού τα "ξεζούμιζα", έκοβα φωτογραφίες και λογότυπα, που μου έκαναν εντύπωση και τα κολλούσα με κολλητική ταινία στο γραφείο μου. 


Στο τέλος, όταν η επιφάνεια του ξύλου είχε καλυφθεί με περισσότερες από δύο στρώσεις φωτογραφιών, έκανα το ίδιο και στα ντοσιέ, σε τετράδια και σε ότι άλλο μπορείς να φανταστείς: κουτιά, μολυβοθήκες, κ.τ.λ. Και τώρα που το σκέφτομαι πολλά παιδιά της ηλικίας μου ή μεγαλύτερα έκαναν το ίδιο και κολλούσαν παντού, σε γραφεία, ντουλάπες, κρεβάτια και πόρτες, ότι τους ενδιέφερε από μουσική, μόδα, αθλήματα, αλλά και από λογοτεχνία και από άλλες τέχνες.
Στο πανεπιστήμιο η κολλητική ταινία αντικαταστάθηκε από πινέζες και οι φωτογραφίες καρφιτσώνονταν σ' έναν πίνακα από φελλό. Και τώρα που όλα πλέον έχουν γίνει ψηφιακά, οι φωτογραφίες, τα περιοδικά και οι εφημερίδες, και συσκευή χωρίς πρόσβαση στο internet δεν νοείται, ήρθε το Pinterest να ξαναζωντανέψει αυτή την ανάγκη να συγκεντρώνουμε σε πίνακες "έμπνευσης" ότι μας προκαλεί ενδιαφέρον και θέλουμε να το ξαναδούμε.



Σκεφτείτε τη δυνατότητα να έχετε στην οθόνη του υπολογιστή σας "πίνακες" (boards) και να καρφιτσώνετε σε αυτούς φωτογραφίες από άρθρα και ιστοσελίδες που θέλετε να επισκεφτείτε ξανά. Τους πίνακες αυτούς μπορείτε να τους χωρίσετε ανά θέμα, π.χ. διακόσμηση, κήπος, ταξίδια, αγαπημένες φωτογραφίες, συνταγές, αγαπημένες τάσεις, κ.τ.λ. Και να μπορείτε να παρακολουθείτε τι "καρφιτσώνουν" οι φίλοι σας ή άλλα άτομα που ακολουθείτε. 


My Vintage Runway inspiration board on Pinterest
My Vintage Runway inspiration board on Pinterest by bluebirdsandteapots, on Flickr



Τώρα αν θέλετε να εμφανίζεται πάνω στις φωτογραφίες σας, που χρησιμοποιείτε στο blog σας το κουμπί Pin it, για να τις "καρφιτσώνουν" εύκολα οι αναγνώστες σας στο Pinterest, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:


  • Στη σελίδα του Pinterest που έχει το widget builder ("δημιουργία μικρών μηχανών", αν μπορεί να μεταφραστεί στα ελληνικά), επιλέγεται να προσθέσετε στο blog σας το κουμπί Pin it (button) και μάλιστα αυτό που εμφανίζεται στην φωτογραφία, όταν περνάς το ποντίκι από πάνω της (image hover). Αυτό είναι το link που σε οδηγεί εκεί:



  • Πατάτε το κουμπί Build it.
  • Αντιγράφετε το javascript που εμφανίζεται σ' ένα πλαίσιο και μοιάζει κάπως έτσι: 
<script type="text/javascript" data-pin-hover="true" src="//assets.pinterest.com/js/pinit.js"></script>
  • Πηγαίνετε στον πίνακα ελέγχου (dashboard) του blog σας.
  • Κάνετε κλικ στην επιλογή Πρότυπο από το μενού, που βρίσκεται κάθετα και αριστερά στη σελίδα.
  • Στη νέα σελίδα του Προτύπου, κάνετε κλικ στο κουμπί Επεξεργασία HTML
  • Θα εμφανιστεί μια νέα σελίδα με το κωδικοποιημένο σε HTML κείμενο.
html_editor_coding_mac.2012
html_editor_coding_mac.2012 by 95Berlin, on Flickr
  • Αν προσέξετε αριστερά του, οι γραμμές είναι αριθμημένες. Συνήθως ανάμεσα στο 1500 και το 2000 βρίσκεται η ετικέτα (tag) </BODY>
  • Θα ξεκινήσετε ακριβώς από πάνω της μια νέα, κενή γραμμή, πατώντας Enter, και εκεί θα κάνετε επικόλληση τον τύπο (javascript), που αντιγράψατε από τη σελίδα του Pinterest.
  • Αποθηκεύετε τις αλλαγές και είστε έτοιμοι! 
Αν προβάλετε το ιστολόγιό σας, θα δείτε ότι κάθε φορά που περνά το ποντίκι πάνω από μια φωτογραφία, εμφανίζεται το κουμπί Pin it πάνω αριστερά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου