10 Σεπτεμβρίου 2013

Διακοσμητικές Ιδέες Σε Γκρι Και Κίτρινο


Γκρι και κίτρινο... ένας περίεργος, αλλά ταυτόχρονα ελκυστικός συνδυασμός που συνεχίζει να "φλερτάρει" με τις διακοσμητικές τάσεις και το 2014. 

Mingus P2 Very Grey - installation 75233
Mingus P2 Very Grey-installation 75233 by Ligtyears.dk, on Flickr



Οι αποχρώσεις του γκρι συνειρμικά φέρνουν στο μυαλό, εκτός από το γνωστό best-seller της E.L.James, έπιπλα με αυστηρές γραμμές, διακόσμηση με λιτές επιλογές και minimal διάθεση, ψυχρότητα, ουδετερότητα και αποστασιοποίηση. Άλλωστε, αυτό είναι και το νόημα του γκρι, η απουσία χρώματος. Το κίτρινο, από την άλλη, ζεστό και φωτεινό χρώμα, αντιπροσωπεύει ακριβώς το αντίθετο: τη χαρά, την αισιοδοξία, την ελπίδα. Αρκεί να χρησιμοποιείται στις κατάλληλες αναλογίες.


housetohome mustardlampshade&gray
houseto home mustardlampshade&gray by shizzi, on Flickr


Το πολύ και έντονο κίτρινο στον χώρο μπορεί να γίνει ενοχλητικό και να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θέλουμε να πετύχουμε. Δεν είναι τυχαίο ότι σε αρκετά εστιατόρια βάφουν τους τοίχους κίτρινους, για να "παρακινούν" τους ανθρώπους να φεύγουν γρηγορότερα.

#garden#furniture#gardenfurniture#design#trend#trendlife#møbler#hagemøbler#pario#wicker#outdoor#living#yellow#home#style#interior#chair#seat#sit#stol#gul#color#new by @trendlife was liked by the outdoor wicker furniture experts!
Photo by Wickerfurniture, on Flickr


Ένας τρόπος, για να ισορροπήσετε το κίτρινο στο χώρο, είναι να έχετε στο μυαλό σας μας μια αναλογία (πιο πολύ γκρι/μαύρο/άσπρο και λιγότερο κίτρινο). Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε έπιπλα σε κίτρινο χρώμα, όπως καρέκλες, πολυθρόνες ή τραπεζάκια, περιοριστείτε σε λίγα και ευδιάκριτα κομμάτια.

Black Yellow
Black Yellow by mrcupofcoffee, on Flickr


Αν δεν θέλετε να δεσμευτείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικροαντικείμενα σε διάφορες αποχρώσεις του κίτρινου. Ένα μαξιλάρι, ένα βάζο, έναν πίνακα ή ένα πόστερ με κίτρινες λεπτομέρειες, ένα μπουκέτο με κίτρινα λουλούδια είναι αρκετά, για να πετύχουμε τον συνδυασμό που θέλουμε. 


Domestic bliss
Domestic bliss by quinn.anya, on Flickr

Το industrial-chic στυλ που δημιουργούν αυτά τα κατεξοχήν "βιομηχανικά" χρώματα ταιριάζουν τέλεια με χώρους, όπως το γραφείο και η κουζίνα, ακόμη και ως χρωματική επιλογή για ένα κομμάτι του τοίχου, ή για μερικά ντουλάπια και έπιπλα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχετε πολλές επιλογές, γιατί, όπως φαίνεται, το κίτρινο ήρθε "για να μείνει"... 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου