16 Αυγούστου 2013

Συνταγή Κοκκινιστό Μοσχαράκι Με Ζυμαρικά Πλεξούδες


Αυτό που μ' αρέσει στο κοκκινιστό μοσχαράκι είναι ότι γίνεται εύκολα και συνδυάζεται εύκολα με ρύζι, πατάτες τηγανιτές ή φούρνου, κριθαράκι, φασολάκια ή αρακά, μακαρονάκι κοφτό... Μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε τόσα συνοδευτικά. Αν πάλι τα βρίσκεις όλα αυτά βαρετά ή συνηθισμένα (συμβαίνει κι αυτό, ειδικά αν μαγειρεύεις κάθε μέρα!), υπάρχει ακόμη ένας διαφορετικός τρόπος να το σερβίρεις, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό, γευστικά και εμφανισιακά, πιάτο: μακαρόνια πλεξούδες. Αυτή η χοντρή πάστα, με το εντυπωσιακό σχήμα, ταιριάζει τέλεια με κρέας (μοσχαράκι, αρνί, κοτόπουλο κ.α.), αλλά και με θαλασσινά (γαρίδες, χτένια, κ.τ.λ.

Θα χρειαστείς
[για 4-6 μερίδες]

350γρ. μοσχαράκι ψαχνό
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 καρότο
3 ώριμες ντομάτες
2 φύλλα δάφνης
4-5 κόκκους μπαχάρι
2 ξυλάκια γαρύφαλλο (ή 1 ξυλάκι κανέλα)
1 κ.σ. κετσαπ
1/2 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
1/2 κ.γλ. μαύρο πιπέρι
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
αλάτι
500 γρ. μακαρόνια πλεξούδες


Προετοιμασία
[χρόνος: 20 λεπτά]
  • Κόβεις το κρέας σε μικρά κομμάτια (όσο πιο μικρά, τόσο πιο γρήγορα μαγειρεύονται).
  • Τα βράζεις 10-15 λεπτά μόνο σε νερό, ξαφρίζοντας τo. Βγάζεις τα κομμάτια από το νερό και είναι έτοιμα για σοτάρισμα.
  • Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι, κόβεις το καρότο σε ροδέλες και τρίβεις τις ντομάτες στον τρίφτη.

Μαγείρεμα
[χρόνος 1 ώρα στην κατσαρόλα 
ή περίπου 1/2 ώρα στην χύτρα]
  • Σοτάρεις λίγα λεπτά μόνο του το κρέας. Μετά, προσθέτεις το κρεμμύδι και το καρότο και τα σοτάρεις μέχρι να μαλακώσουν και το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. 
  • Ρίχνεις την τριμμένη ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύεις λίγο και αν χρειάζεται, προσθέτεις λίγο ζεστό νερό.
  • Τα αφήνεις να βράσουν μέχρι το κρέας να μαγειρευτεί και να γίνει μαλακό. Ελέγχεις πού και πού την σάλτσα, μήπως χρειαστεί να προσθέσεις κι άλλο νερό.
  • Βράζεις τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό 12 περίπου λεπτά. Τα σουρώνεις και αν θέλεις τα βουτυρώνεις ή τα λαδώνεις.
  • Τα σερβίρεις με το κοκκινιστό και με τριμμένη φέτα ή με οποιοδήποτε άλλο τυρί σας αρέσει.
photo by jωp, on flickr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου