22 Αυγούστου 2013

Ιδέες Διακόσμησης Με Γυάλινα Μπουκάλια



Οι Police μπορεί να τραγουδούν για το μήνυμα που κρύβει ένα μπουκάλι, αλλά στα DIY & deco blogs το πιο πιθανό είναι να βρείτε μέσα του ένα λουλούδι... 


Camp Bottles (4)
Camp Bottles (4) by L. Bernhardt, Resident Loon, on Flickr

Ακόμη και στη φυσική τους κατάσταση, χωρίς καμιά παρέμβαση στο χρώμα, απλά αφαιρώντας την ετικέτα και διαλέγοντας το κατάλληλο σημείο και το κατάλληλο λουλούδι, μεταμορφώνονται σε άψογα minimal διακοσμητικά...



Μια μικρή και λιτή συλλογή στο κέντρο του τραπεζιού, μπουκάλια λευκά με ανόμοια μεγέθη και σχήματα, αλλάζει και το πιο βαρετό σκηνικό, ειδικά αν χρησιμοποιήσεις εντυπωσιακά και μεγάλα λουλούδια, όπως ορτανσίες, τουλίπες, λεβάντα, πανσέδες, πασχαλιές κ.α.



Αλλά ακόμη και ένα απλό κλαδί κερασιάς ή αμυγδαλιάς μπορεί να δώσει το ίδιο όμορφο και κομψό αποτέλεσμα. (Περισσότερο french farmhouse style, όπως των δυο πιο πάνω φωτογραφιών, θα ανακαλύψετε στο πολύ ενδιαφέρον blog της Maria Carr, Dreamy Whites).



Άλλη μια ωραία ιδέα, και χωρίς λουλούδια, είναι να τοποθετήσετε δύο ή περισσότερα μπουκάλια στη γωνία μιας συρταριέρας ή πάνω στη βιβλιοθήκη,  ή και πάνω στο τζάκι.



Σε προηγούμενο post είχα ασχοληθεί με το βάψιμο των μπουκαλιών εσωτερικά. Με λίγη μαεστρία και μ' ένα σπρέι μπορείς να κάνεις το ίδιο εντυπωσιακό βάψιμο και εξωτερικά.


                               Eclectic Spaces by Hershey Photographers Amy Renea

Και φυσικά, μιας και η μπογιά μαυροπίνακα (chalk paint) έχει γίνει τάση - σχεδόν εμμονική, γιατί να μη δοκιμάσεις να βάψεις και τα μπουκάλια με αυτήν (εξωτερικά και με σπρέι). Το αποτέλεσμα σε ανταμείβει για την προσπάθεια, ενώ πάνω του μπορείς να γράψεις με κιμωλία αγαπημένες λέξεις και μότο.

Chalkboard Wine Bottle Vase
Chalkboard Wine Bottle Vase by winestyr, on Flickr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου