Το δοκίμασα χθες από τα χεράκια της καλής μου γειτόνισσας, Κατερίνας, και πραγματικά ενθουσιάστηκα! Γιατί δεν έχω ξαναφτιάξει αυτόν τον θεϊκό κορμό; Λίγα υλικά, άπειροι συνδυασμοί και από γεύση τέλεια σε 5 μόνο λεπτά!
Υλικά
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
1 ζαχαρούχο γάλα
1 φυτική σαντιγί
5 κ.σ. ινδοκάρυδο
Διαδικασία
Προετοιμασία: 5 λεπτά
Χρόνος ψύξης: 3 ώρες
- Χτυπάμε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα με τη σαντιγί μερικά λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και το ανακατεύουμε ακόμη λίγο.
- Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας.
- Σε μια μακρόστενη φόρμα ή τάπερ στρώνουμε ζελατίνα, ή αλουμινόχαρτο, ή χαρτί ζαχαροπλαστικής, έτσι ώστε το μισό και παραπάνω να περισσεύει έξω από τα τοιχώματα.
- Ρίχνουμε το μείγμα και το βάζουμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες. Ο κορμός είναι semi-frost, οπότε δεν θα παγώσει και πολύ, ώστε να γίνει "πέτρα"!
Σερβίρουμε σκέτο ή με σιρόπι σοκολάτας ή άλλο της αρεσκείας μας.
Για το τέλος μερικές ιδέες για διαφορές παραλλαγές της συνταγής:
- Αντί για μπισκότα petit-beurre, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies, oreo ή οποιοδήποτε άλλο μας αρέσει.
- Ξηρούς καρπούς, ιδιαίτερα φουντούκια και σταφίδες.
- Κομμάτια ή σταγόνες μαύρης ή λευκής σοκολάτας ή και smarties, για πιο παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα.
- Κομμάτια φρούτων φρέσκων ή του κουταλιού, μαζί με λίγο σιρόπι.
- Τρούφα ή ινδοκάρυδο για επικάλυψη.
Καλή συνέχεια !!!
Καλημέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαχταριστό φαίνεται!
Καλημέρα Ελένη! Κι εγώ έτσι νομίζω! Ειδικά σε όσους δεν τους αρέσει η πολλή σοκολάτα!
Διαγραφήκ για εμάς που μας αρέσει η σοκολάτα, προσθέτουμε κακάο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ σωστά!!! Σ'εμάς κερδίζει ο λευκός κορμός 2-1!!! Καλό σου απόγευμα και καλή βδομάδα Ζωγραφιά!!!
Διαγραφή