17 Ιουλίου 2013

διακοπές στην Τορώνη [holidays in Toroni, Chalkidiki]

photo by jwp
140 χιλιόμετρα από Θεσσαλονίκη ή 20 χιλιόμετρα από τον Νέο Μαρμαρά... αυτή την απόσταση πρέπει να διανύσεις για να φτάσεις στην Τορώνη, το παραραθαλάσσιο χωριό που βρίσκεται νοτιοδυτικά της χερσονήσου Σιθωνίας και πήρε το όνομα του από τη γυναίκα του γιου του Ποσειδώνα, Πρωτέα. 





Στην παραλία της Τορώνης η θάλασσα είναι πεντακάθαρη και κρυστάλλινη - πιο κρυστάλλινη δεν γίνεται - και η άμμος ψιλή και χρυσή. 

photo by jwp
Δεν είναι τυχαίο ότι και το 2013 θα κυματίζει η γαλάζια σημαία στην βραβευμένη της ακτή.


photo by jwp
Τα διάφανα νερά και η πουδρένια άμμος, που φαίνονται τόσο συνηθισμένα σ' αυτή την παραλία, είναι κάτι που συναντάς μόνο στις καλύτερες ακτές της Μεσογείου. 


photo by jwp
Αν και η Τορώνη σαν θέρετρο έχει ότι χρειάζεσαι: καταλύματα και ξενοδοχεία, ταβέρνες, beach bar, super market, κ.τ.λ. έχει διατηρήσει το περιβάλλον και την ομορφιά της αναλλοίωτη. 

photo by jwp
Στην 2 χιλιομέτρων παραλία θα βρεις σημεία με οργανωμένα beach bar, αλλά και σημεία ελεύθερα για τη δική σου ομπρέλα και το δικό σου ψυγειάκι. Κι αν στις διακοπές σου προτιμάς την ησυχία απ' την πολυκοσμία, καλύτερα να ψάξεις για δωμάτιο προς το τέλος του οικισμού, απέναντι από το κάστρο της Ληκύθου, όπου τα πράγματα είναι πιο γραφικά και ειδυλλιακά.

photo by jwp
Πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα, που σημαίνει ότι μπορείς άνετα να ξεχάσεις το αυτοκίνητο σου στο πάρκινγκ και να κινείσαι μόνο με τα πόδια ή το ποδήλατο. 

photo by jwp
Η Τορώνη είναι η παραλία του ηλιοβασιλέματος. Ο ήλιος δύει μέσα στη θάλασσα και σε κάθε απογευματινή σου βόλτα θα έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις και να φωτογραφίσεις κι ένα διαφορετικό ηλιοβασίλεμα.

photo by jwp
Η περιοχή κατοικείται από αρχαιοτάτων χρόνων. Το κάστρο της Ληκύθου και η μεταβυζαντινή εκκλησία του Αγίου Ανδρέα είναι τα αξιοθέατα που μπορείς να επισκεφτείς.

photo by jwp
Σε κοντινή απόσταση (5 χιλιόμετρα) βρίσκεται το Πόρτο Κουφό, το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι στην Βόρεια Ελλάδα. Ονομάστηκε Κουφό κατά την αρχαιότητα, γιατί η βοή της θάλασσας δεν ακούγεται καθόλου όταν είσαι εκεί


photo by jwp
Εκτός από μπάνιο και βόλτα δίπλα στα ψαροκάικα και στα ιστιοφόρα, εδώ μπορείς να γευτείς φρέσκα ψαράκια της περιοχής και καλοκαιρινούς μεζέδες στις γραφικές ταβέρνες του λιμανιού. 


photo by jwp

              Καλό απόγευμα !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου