18 Ιουνίου 2013

και οι ιδέες για τον κήπο και το μπαλκόνι συνεχίζονται...[ideas for gardens and balconies]



Οι ιδέες αυτή τη φορά έρχονται από τις δύο ταβέρνες, που λειτουργούν στην κεντρική πλατεία του γραφικού χωριού του Αγ. Γερμανού στις Πρέσπες, "Το Πρέσπειον" και το "Το Τζάκι".


Τα μικρά ξύλινα βαρέλια ταιριάζουν αρμονικά με τον πέτρινο περίγυρο. Ο Άγιος Γερμανός άλλωστε έχει διατηρήσει την παραδοσιακή του εικόνα με την πέτρα να κυριαρχεί παντού: στην αρχιτεκτονική των σπιτιών, στις αυλές, στην πλατεία, στα καλντερίμια.



Τα λουλούδια (πετούνια, πανσέδες, άλυσσο, γεράνια) δημιουργούν μια χαρούμενη αντίθεση με γκριζωπή πέτρα και το καφέ του ξύλου.



Αλλά και μικρά δενδράκια (πυξάρια, ελιές κ.τ.λ.) είναι κι αυτά πανέμορφα και "δένουν" με τον περιβάλλοντα χώρο.


Για τους πιο δημιουργικούς, η μεταμόρφωση των παλιών σκαμμένων κορμών σε ξεχωριστά δοχεία λουλουδιών αποτελεί πραγματική πρόκληση.


Αλλά αν τα καταφέρεις, το αποτέλεσμα σε δικαιώνει, είναι σχεδόν ανέξοδο και μόνο του αποτελεί μια μεγάλη πολύχρωμη και ευωδιαστή γωνιά. 



Τέλος, τα τσίγκινα δοχεία από λάδι ή τυρί μπορούν να μεταμορφωθούν σε πολύχρωμες γλάστρες και να φιλοξενήσουν κάθε λογής φυτά και λουλούδια.



Η εσωτερική σκουριά του δοχείου προσφέρει τον πολύτιμο σίδηρο στα φυτά και τα βοηθά να αναπτυχθούν καλύτερα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μπογιά για μεταλλικές επιφάνειες και ρολό ή πινέλο.




Καλή βδομάδα J !!!



2 σχόλια:

  1. Πανέμορφες εικόνες,ευωδιαστές, ενός Τόπου που κρατάει την παραδοση σαν θεματοφύλακας!
    Μπράβο Ιωάννα και σε σένα που μας τις μετέφερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Χαρά ! Πράγματι, οι Πρέσπες εκτός από πανέμορφες, έχουν και ανεξάντλητα θέματα για φωτογραφίες! Καλό σου καλοκαίρι!

      Διαγραφή