08 Απριλίου 2013

Easy orange juice cake [κέικ κλασικό με χυμό πορτοκαλιού]

Follow me on Facebook • Google+ • Bloglovin'

Some days the only thing we need is classic, simple, but delicious flavours. Orange juice cake is a so easy recipe with simple ingredients that we usually have in our homes. And, in one hour we have a yummie cake for breakfast, or snack and surely kids love it.






ingredients
1 cup margarine  
1 1/2 cup of sugar
1/3 cup of milk
1/2 cup fresh orange juice 
(yield two medium oranges)
eggs
3 cups all-purpose flour 
1 teaspoon vanilla extract powder
2 teaspoon baking powder
1/3 teaspoon salt
zest from 1 orange 


• Preheat the oven to 350°F.
• In a mixer bowl beat margarine and sugar for few minutes. Add the eggs, one at a time.  
• Combine flour, baking powder and vanilla extract powder. Add them to the mixture in turn with the milk and the orange juice. Add the zest from orange in the end. 
• Grease well with margarine and sparkle with little flour the cake tin. 
• Pour the mixture in the cake tin.
• Bake at 350°F for about one hour (up-down resistors).
• Let it cool for a while and turn it out of the cake tin. Serve it as it is, or sparkle it with icing sugar.




Είναι μέρες που η καλύτερη λύση βρίσκεται στα απλά υλικά και στις βασικές γεύσεις. Όσες εκδοχές κι αν δοκιμάσω, επιστρέφω στο κλασικό κέικ με το διακριτικό άρωμα πορτοκαλιού. Είναι ότι πρέπει για τον απογευματινό καφέ της Δευτέρας.


Υλικά
1 κούπα μαργαρίνη ή βούτυρο
1 1/2 κούπα ζάχαρη
3 αυγά
2/3 κούπας γάλα 
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι baking powder
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από τη φλούδα ενός πορτοκαλιού

  • Πρώτα ανακατεύω στο μίξερ τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη για 4-5 λεπτά και μετά προσθέτω ένα-ένα τα αυγά, το γάλα και τον χυμό πορτοκαλιού. 
  • Στη συνέχεια, κοσκινίζω το αλεύρι και το προσθέτω λίγο-λίγο στο μείγμα. Αφού ανακατευτεί καλά, ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά (το baking powder, τη βανίλια και το ξύσμα) και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. 
  • Βουτυρώνω και αλευρώνω καλά μια μέτρια φόρμα για κέικ, ρίχνω το μείγμα μέσα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 185˚C για 50-60 λεπτά.

5 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Ιωάννα! Πέρασα από το σπιτάκι σου και ασύ μου είχες κέρασμα. Και μάλιστα πολύ νόστιμο!!! Να είσαι καλά, πάω και στο άλλο σου σπίτι να δωτι με περιμένει. Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς ήρθες Gina! Σ'ευχαριστώ πολύ για το όμορφο σχόλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν κι εγώ δεν τρώω τα κέικ, το κρατώ στα υπόψιν γιατί ο καλός μου είναι μεγάλος οπαδός του πορτοκαλιού. Σ' ευχαριστούμε για την συνταγή Ιωάννα. Καλημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που ίσως φανεί χρήσιμη η συνταγή !!! Καλή σου μέρα Δήμητρα !!!

      Διαγραφή
  4. Πως μου ξέφυγε εμένα κάτι τέτοιο!!! :)) Πρέπει να φτιάξω ένα.. Το τελευταίο ήταν πριν τη σαρακοστή, ώρα του είναι ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...