20 Δεκεμβρίου 2012

Κορδέλες Και Χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα Στολίδια

Photo Credit:  Pixabay

Κορδέλες... Ίσως ο πιο απλός, εύκολος, φθηνός, αλλά ταυτόχρονα κομψός  τρόπος, για να κάνεις το  χριστουγεννιάτικο  δέντρο  να  δείχνει  πιο  πλούσιο  και  "γεμάτο", ακόμη  και  με μηδαμινό κόστος. 

Ο παραδοσιακός τρόπος θέλει την κορδέλα να τυλίγεται γύρω από το δέντρο. Αν αυτό σου φαίνεται βαρετό ή το δέντρο εξακολουθεί να "δείχνει" άδειο, μπορείς να κάνεις κάτι ακόμη καλύτερο. Χρησιμοποιώντας μια πολύ λεπτή κορδέλα σε έντονο χρώμα (π.χ. κόκκινο ή χρυσό ή ασημί), να δέσεις μικρούς φιόγκους στις άκρες των κλαδιών, ιδιαίτερα σε σημεία που δεν έχουν στολίδια. Το αποτέλεσμα είναι πολύ κομψό και το κόστος μηδαμινό.

Βέβαια, αν έχεις ελεύθερο χρόνο και "πιάνουν τα χεράκια σου", μπορείς να φτιάξεις και χειροποίητα στολίδια από ύφασμα.

Απλά σχέδια, χρησιμοποιώντας ότι υλικό έχεις εύκαιρο: υφάσματα από ρούχα που δεν φοράς, κουμπιά, κορδέλες και ότι άλλο σου 'ρθει στο μυαλό. Στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις άπειρες ιδέες και σχέδια.

Και αν ξεκινήσεις και δεις ότι δεν σου "βγαίνει", όπως το είχες φανταστεί ή όπως το βλέπεις στις φωτογραφίες στο διαδίκτυο, μην απογοητευτείς. Η ομορφιά των χειροποίητων αυτών στολιδιών βρίσκεται στην ανομοιομορφία τους. Είναι τέλεια ατελή, για να θυμηθώ και μια φράση του Coehlo σ' ένα πρόσφατο άρθρο του. Είναι ξεχωριστές προσωπικές δημιουργίες και όχι φωτοτυπίες, γι' αυτό τους αξίζει μια ξεχωριστή θέση στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. 


Για περισσότερες ιδέες και φωτογραφίες μπορείς να δεις κι εδώ:
https://gr.pinterest.com/joannapgr/so-this-is-christmas/

2 σχόλια:

  1. Γεια!
    Πολυ ομορφες ιδεες!

    Ευχαριστω για την επισκεψη στο μπλογκ μου, εννοειται σε ακολουθω κι εγω!

    Καλα Χριστουγεννα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ για το θετικό σου σχόλιο!
      Καλά Χριστούγεννα και σε σένα!
      keep writing & blogging!

      Διαγραφή