Μπανάνα και σοκολάτα. Ένας ταιριαστός συνδυασμός που τα έχει όλα: γεύση, σημαντική θρεπτική και αντιοξειδωτική αξία και ... θερμίδες. Μια αφράτη εκδοχή με - όσο γίνεται - περιορισμένη ζάχαρη, για να συνοδέψει τον καφέ ή το τσάι χειμωνιάτικα απογεύματα του Δεκέμβρη, σαν το σημερινό.
υλικά
½ φλιτζάνι μαργαρίνη
¾ φλιτζανιού ζάχαρη
½ φλιτζάνι γάλα
2 αυγά
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι baking powder
1 βανίλια
½ κ. γλ. σόδα φαγητού
1 πρέζα αλάτι
3-4 ώριμες μπανάνες
¼ φλιτζανιού σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα
• Χτυπώ στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο για μερικά λεπτά.
• Στη
συνέχεια, προσθέτω κι ανακατεύω με τη σειρά: τα αυγά, το γάλα, τις μπανάνες, το
αλεύρι, το baking powder, τις βανίλιες, τη σόδα
και το αλάτι.
• Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, ρίχνω τα κομματάκια της σοκολάτας και
ανακατεύω ελαφρά.
• Ρίχνω το μείγμα σε μια καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη μεγάλη
φόρμα (ή δύο μικρές) και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λεπτά στους 180º C (πάνω - κάτω).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου