30 Οκτωβρίου 2012

Φτιάχνω ένα κουτί αποθήκευσης για το μπάνιο

Αυτή η κατασκευή δεν κοστίζει καθόλου. Το κουτί ήταν από μια παλιά οικιακή συσκευή, το ύφασμα από μια παλιά μπλούζα που δεν τη φορούσα πια και την κόλλα την έκανα μόνη μου, ακολουθώντας την κλασική συνταγή της "αλευρόκολλας"! Και σε μια ώρα περίπου είχα ένα κουτί αποθήκευσης για το μπάνιο, που να τακτοποιεί εύκολα και γρήγορα χτένες, βούρτσες, πιστολάκι και σίδερα μαλλιών, λακ, κ.τ.λ.



τι θα χρειαστείς
μακρόστενο κουτί από σκληρό χαρτόνι
μαρκαδόρο
ψαλίδι ή χαρτοκόπτη
κολλητική ταινία ή κόλλα
ύφασμα ή διακοσμητικό αυτοκόλλητο

διαδικασία
1 • Μέτρησε τις διαστάσεις του ντουλαπιού, για να φτιάξεις το κουτί στο μέγεθος που το χρειάζεσαι.
2 • Σχεδίασε και κόψε τις δύο αντικριστές πλευρές του, σύμφωνα με το σχέδιο της δεύτερης εικόνας. Αν η κούτα είναι φτιαγμένη από χοντρό χαρτόνι, κόβεται ευκολότερα με χαρτοκόπτη.
3 • Χρησιμοποίησε τα κομμάτια που περίσσεψαν, για να κάνεις θήκες κόβοντας τα διαχωριστικά σε ορθογώνιο σχήμα και σε μέγεθος αντίστοιχο με το εσωτερικό του κουτιού, που θα τα εφαρμόσεις.
4 • Στερέωσε τα διαχωριστικά με ανθεκτική κολλητική ταινία, ή με δυνατή κόλλα.
5 • Κάλυψε το κουτί με διακοσμητικό αυτοκόλλητο ή με ύφασμα. Αν διαλέξεις να το καλύψεις με ύφασμα, θα χρειαστεί να το κόψεις στο σχήμα των επιφανειών που θα καλύψεις, σαν πατρόν. Για κόλλα, το καλύτερο αποτέλεσμα δίνει κόλλα σπρέι για ύφασμα, ενώ αν το ύφασμα είναι χοντρό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ανέξοδη και σπιτική κόλλα από αλεύρι, ζάχαρη, νερό και ξύδι.








4 σχόλια:

  1. ...Καλημερα..μου αρεσε ολο το συνολο..αλλα πιο πολυ η κολλα..θελω να κολλησω επανω στο παπουτσι υφασμα..αν βαλω αυτην την κολλα δεν πιστευω ναχω προβλημα..να σαι καλα ..χαρουμενο Φθινοπωρο..Μαρια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Μαρία! Χαίρομαι που σου άρεσε η κατασκευή! Έχω χρησιμοποιήσει αυτή την "σπιτική" κόλλα μόνο για εφαρμογή υφάσματος σε χαρτόνι και τα κουτιά που έχω ντύσει είναι μέσα σε ντουλάπια (μπάνιου και κουζίνας), δηλαδή δεν έρχονται σε επαφή με υγρασία και νερό! Για παπούτσια ειλικρινά δεν ξέρω αν θα βολέψει! Σκέφτομαι ότι μάλλον χρειάζεσαι κάτι αδιάβροχο... Δες εδώ μήπως πάρεις καμιά καλύτερη ιδέα: http://www.ehow.com/how_5213081_cover-shoes-fabric.html#page=1 και εδώ:
    http://whipstitchsewing.wordpress.com/2009/12/27/tutorial-fabric-covered-shoes/
    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή