02 Σεπτεμβρίου 2013

Τέχνη Με Βότσαλα

random pebbles by jшp, on Flickr

Μπορεί να ξεκίνησε η εβδομάδα μ' ένα δευτεριάτικο, μουντό και βροχερό σκηνικό. Μπορεί να "ταρακουνηθήκαμε" για λίγο ότι το φθινόπωρο έφτασε με ζήλο, φέρνοντας γκρίζα σύννεφα και πρωτοβρόχια. Αλλά το μυαλό αρνείται να προσαρμοστεί στην καινούρια εποχή κι όλο γυροφέρνει το καλοκαίρι, ανακατεύοντας κοχύλια και βότσαλα.

creating with pebbles by jшp, on Flickr

Η ιδέα έρχεται από τον Καναδά και από την εικαστικό Sharon Nowlan. Λιτά υλικά, απλότητα στα σχέδια κι όμως το αποτέλεσμα εκπληκτικό. 

a flower and a tree by jшp, on flickr

Γι' αυτό μην πετάτε τα βότσαλα... μην τα στοιβάζετε μόνο σε γυάλες και βάζα... μην τα αφήνετε να σκονίζονται ξεχασμένα σε κάποιο κουτί...

balance with frame by jшp, on Flickr

Απλώστε τα στο τραπέζι. Πάρτε χαρτόνι, κόλλα, ξυλομπογιές, κηρομπογιές ή λεπτούς μαρκαδόρους και αφήστε τα σχήματα και τις γραμμές να σας οδηγήσουν. 

a tree with pebbles by jшp, on Flickr

Πειραματιστείτε... δοκιμάστε διάφορα σχέδια μέχρι να καταλήξετε στο πιο όμορφο... δείξτε στα παιδιά σας τρόπους να δώσουν μορφή στη φαντασία τους...

flower with frame by jшp, on Flickr

Στο τέλος, τοποθετείστε τα σε μικρές ή μεγάλες κορνίζες και διαλέξτε την κατάλληλη γωνιά, για να τα θαυμάσετε. Θα έχετε έναν επιπλέον λόγο για να περιμένετε με ανυπομονησία τις επόμενες καλοκαιρινές διακοπές!


balance with frame by jшp, on Flickr
Πρώτη δημοσίευση στο blog Find A Way By JWP


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου