26 Αυγούστου 2013

Συνταγή Κολοκυθόπιτα Με Τραχανά Και Κοτόπουλο



Οι πίτες χωρίς φύλλο είναι η πιο εύκολη, γρήγορη και ανέξοδη λύση. Υλικά, όπως ο τραχανάς, ξινός ή γλυκός, και το κολοκυθάκι μπορούν να δώσουν πεντανόστιμες γεύσεις, και αφήνουν περιθώρια πειραματισμού με άλλα υλικά, από πιπεριές, μελιτζάνες, καρότα, γλυκοπατάτες, φέτα, κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα ή οποιοδήποτε άλλο τυρί  μέχρι κοτόπουλο, αρνάκι ή μοσχαράκι. Οι ποσότητες των υλικών "παίζουν" ανάλογα με το πόσο στεγνό και ξεροψημένο θέλουμε το αποτέλεσμα. Η <<τραχανο...κοτο...κολοκυθόπιτα>> είναι μια απ' αυτές τις απόπειρες πειραματισμού, που καταλήγουν να "εξαφανίζονται" απ' το ταψί μέσα σε λίγα λεπτά! 





Υλικά
200 γρ. στήθος κοτόπουλο
450-500 γρ. κολοκυθάκια (2 μέτρια)
1 κρεμμύδι
3/4 φλιτζανιού τραχανά ξινό
3/4 φλιτζανιού γάλα
50 γρ. τυρί φέτα
70 γρ. κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα
2 αυγά
1/4 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι 
πιπέρι




Διαδικασία

  • Τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι. Αλατίζουμε τα κολοκυθάκια, τα αφήνουμε 20-30 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους και μετά τα στραγγίζουμε καλά.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το βράζουμε 20-30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε απ' το νερό και το ψιλοκόβουμε.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το γάλα και τ' αυγά, σ' ένα μπολ και τ' απλώνουμε σ' ένα λαδωμένο μέτριο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος.
  • Χτυπάμε τα αυγά και τ' ανακατεύουμε με το γάλα. Το ρίχνουμε κι αυτό στο ταψί και πασπαλίζουμε με λίγο κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα.
  • Ψήνουμε στους 185˚βαθμούς στη χαμηλή σχάρα (πάνω - κάτω αντιστάσεις) για 1 ώρα, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Σερβίρεται μόνη της ή με γιαούρτι και είναι τέλεια 
για πρωινό ή ορεκτικό ή για οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου