03 Ιουλίου 2013

cracked wheat recipe with mushrooms and vegetables [πλιγούρι με μανιτάρια και λαχανικά]

Follow me on Facebook • Google+ • Bloglovin'

I usually make a delicious, summer salad with cracked wheat and fresh vegetables. Here, I tried a more cooked version with mushrooms, big variety of vegetables and little Eastern aromas and flavor. If you combine this dish with yogurt, it will disappear immediately.




ingredients
1 cup cracked wheat
5-6 white mushrooms
1 big onion
1 big carrot
1 green or red pepper
1 tomato
1/3 cup olive oil
2 tbsp soy sauce
1/3 tsp curry
1/3 tsp black pepper powder
1/3 tsp sweet paprika powder
1/2 tsp salt
1/2 cup parsley leaves, chopped

preparation [5 min] • Chop the vegetables into small cubes, or whatever shape you are convenient to. Cut mushrooms into slices.

cooking [25 min - about 4 serves]
• Heat the oil on high heat. Saute firstly the onion, and then add the carrots, the peppers and the mushrooms. Cook them about 4 minutes to get color.
• Add the cracked wheat and saute it, too.
• After 2-3 minutes, add tomato cubes, the soy sauce and 1/2 cup of hot water.
• Let it boil about 10-15 minutes over medium heat until cracked wheat is ready.
• When it's ready, turn off the heat, add the chopped parsley leaves, stir and leave it for few minutes to absorb remaining water.
• Serve with yogurt - plain, strained or light - and parsley leaves. It matches perfectly!



Το πλιγούρι γίνεται δροσερή, καλοκαιρινή σαλάτα με φρέσκα λαχανικά. Εδώ, δοκίμασα μια γρήγορη εκδοχή με πολλά λαχανικά και πινελιές Ανατολής, που αν συνδυαστεί με γιαούρτι, θα εξαφανιστεί σε "χρόνο dt".

υλικά 
1 φλιτζάνι πλιγούρι
5 - 6 μανιτάρια λευκά
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μεγάλο καρότο
1 πιπεριά πράσινη ή κόκκινη\
1 ντομάτα ώριμη
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κ.σ. σόγια σος
1/3 κ.γλ. κάρυ
1/3 κ.γλ. μαύρο πιπέρι
1/3 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
1/2 κ.γλ. αλάτι
αρκετά φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα

προετοιμασία [χρόνος 5'] • Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά σε μικρούς κύβους, ή όπως αλλιώς μας αρέσει. Χωρίζουμε αρκετά φύλλα μαϊντανού (το 1/4 από ένα ματσάκι) και τα ψιλοκόβουμε. Τα μανιτάρια τα κόβουμε σε φέτες.


Μαγείρεμα [χρόνος: 25 λεπτά - Μερίδες 4]
  • Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο, την πιπεριά και τα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μερικά λεπτά, για να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε το πλιγούρι και τη σόγια σος και ανακατεύουμε. 
  • Μετά από 2-3 λεπτά, ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και βραστό νερό τόσο, ώστε να καλυφθούν τα υλικά. 
  • Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να γίνει το πλιγούρι και να "πιει" το περισσότερο νερό.
  • Σβήνουμε την φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε και το αφήνουμε πάνω στο μάτι περίπου 5 λεπτά, για να ηρεμήσει και να τραβήξει το υπόλοιπο ζουμί.
  • Σερβίρουμε με γιαούρτι, απλό, στραγγιστό ή light - ότι κι αν είναι συνδυάζεται τέλεια!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...