01 Ιουλίου 2013

ανεμώδης μέρα στη θάλασσα [windy day on the beach]



Οι παραλίες από τον Σταυρό ως την Κάρυανη είναι για τους Σερραίους και τους Δραμινούς, ότι η Χαλκιδική για τους Θεσσαλονικείς. Κι εδώ θα βρεις παραλίες οργανωμένες και μη, beach bar, ταβέρνες, μαγαζιά και ό,τι άλλο χρειαστείς για τις κοντινές καλοκαιρινές σου εξορμήσεις.






Σε απόσταση περίπου 110 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη και με την Εγνατία Οδό σε μια ώρα φτάνεις στον προορισμό σου, χωρίς κίνηση και μποτιλιαρίσματα. Να ξέρεις ότι περνάς κι από διόδια, τα οποία λειτουργούν κοντά στη  λίμνη Κορώνεια στον δήμο Βόλβης.


Μια από τις παραλίες που ξεχωρίζω, είναι η παραλία Ορφανού, κάτω από το χωριό Κάρυανη. Έχει ψιλή άμμο, αλλά και βότσαλα, κρυστάλλινα νερά, ομαλή ακροθαλασσιά και ξυπνά πολλές παιδικές αναμνήσεις. 


Η παραλία αυτή βρίσκεται περίπου 7 χλμ. από την παραλία Οφρυνίου (Τούζλα) και 2 χλμ. από το χωριό Κάρυανη, αλλά και από τον οικισμό Βρύση, ή αλλιώς "Πολυκατοικίες", όπως τον ονόμαζαν οι παραθεριστές της περιοχής την δεκαετία του '80. Εδώ θα βρεις δυο - τρία beach bar, ταβέρνα και super - market, ενώ στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν camping και ενοικιαζόμενα δωμάτια. 


Εκτός από τον ήλιο, τη θάλασσα και τον παγωμένο καφέ, μου άρεσε και η όμορφη μαρίνα που έχουν φτιάξει με βράχους, για μικρά πλοία, βάρκες και ιστιοφόρα λίγο πριν την παραλία αυτή.  Δίνει "κάτι" αλλιώτικο στον ορίζοντα. Και φυσικά, το γεγονός ότι παρά τον τρελό αέρα η θάλασσα ήταν πεντακάθαρη και καταγάλανη. 



Blogged in Find a way by jwp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου