19 Οκτωβρίου 2012

Τακτοποίηση Και Οργάνωση Ντουλαπιών Κουζίνας

Photo Credit: Pixabay

Είναι τόσο βαρετό όσο ακούγεται! Η ομοιομορφία ευνοεί την τάξη. Το χάος στα ντουλάπια της κουζίνας προκαλείται συνήθως από τις τόσο διαφορετικές, σε σχήμα και μέγεθος, συσκευασίες, που ακόμη κι αν τις βάλουμε σε σειρά, εξακολουθούν να φαίνονται ακατάστατες. Μερικές συμβουλές, για να τακτοποιηθεί το χάος:



• Αγοράζουμε όμοια δοχεία, γυάλινα ή πλαστικά, για να αποθηκεύσουμε όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, αλεύρι, αλεύρι κ.τ.λ. Καλύτερα να είναι διαφανή, για να μην χρειαστούν ετικέτες.

• Διαλέγουμε μόνο δύο-τρία σχέδια δοχείων, να είναι μεγάλα και να έχουν πρακτικό σχήμα.

• Τοποθετούμε τα πράγματα που χρησιμοποιούμε συχνά στα χαμηλά ράφια και τα λιγότερο χρήσιμα στα ψηλά ράφια για τα ντουλάπια του τοίχου. Στα ντουλάπια βάσης, τα τακτοποιούμε αντίστροφα.

• Τακτοποιούμε τα πράγματα με βολικό τρόπο: τα ψηλά και μεγάλα πίσω και τα κοντά και μικρά μπροστά.

• Οτιδήποτε δεν μπορεί ν'αποθηκευτεί σε δοχεία (κονσέρβες, σάλτσες, αναψυκτικά, κ.τ.λ.), τα τοποθετούμε σε λιγότερο εμφανή σημεία, όπως στο πιο ψηλό ράφι, για να μην είναι έντονη η ανομοιομορφία.

• Από τη στιγμή που θα βρούμε ένα λειτουργικό τρόπο αποθήκευσης, προσπαθούμε να τον διατηρήσουμε, τοποθετώντας τα προϊόντα στα σημεία που έχουμε επιλέξει: τα ζυμαρικά στο δοχείο με τα ζυμαρικά, τις κονσέρβες στο ράφι με τις κονσέρβες, κ.ο.κ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...