17 Οκτωβρίου 2012

Φασολάδα με φασόλια Πρεσπών


υλικά
300 γρ. φασόλια πλακέ
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1-2 πιπεριές Φλωρίνης
1 καρότο
2-3 κλωναράκια σέλινο
1 κ.γλ. αλάτι κοφτό
1/2 κ.γλ. μαύρο πιπέρι
1/2 κ.γλ. κόκκινο πιπέρι, γλυκό
1/2 φλιτζάνι σάλτσα φρέσκια ή κονκασέ
λίγο δυόσμο

διαδικασία
• Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα φασόλια σε νερό να φουσκώσουν.
• Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνω 1 1/2 λίτρα νερό και τα φασόλια. Τα αφήνω να βράσουν για περίπου 30 λεπτά.
• Μετά, προσθέτω το λάδι, τα λαχανικά χοντροκομμένα και τα μπαχαρικά. Τα αφήνω να βράσουν όλα μαζί 20-40 λεπτά, ανάλογα με το πόσο βραστερά είναι τα φασόλια.
•  Όταν τα φασόλια μαλακώσουν και είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέτω την σάλτσα ντομάτα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν 15-30 λεπτά.
• Λίγο πριν το σερβίρω, προσθέτω λίγο δυόσμο, φρέσκο ή αποξηραμένο.
Αυτή η νόστιμη φασολάδα συνδυάζεται τέλεια με τουρσί (ντομάτας, καρότου, λάχανου), καυτερές πιπεριές (τσούσκες), τυρί φέτα και πλούσιο κόκκινο κρασί ή τσίπουρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου