12 Ιουλίου 2013

νέες ιδέες για τον κήπο και το μπαλκόνι [decorating ideas for garden and balcony]

Follow me on Facebook • Google+ • Bloglovin'

Από την άνοιξη ως τα μέσα του φθινοπώρου ο χρόνος που περνάμε έξω στα μπαλκόνια, στις αυλές και στους κήπους αυξάνεται τόσο, που τους περισσότερους μας πιάνει μια διάθεση να τα ανανεώσουμε και να τα κάνουμε όσο πιο όμορφα και άνετα γίνεται. Οι εικόνες έρχονται αυτή τη φόρα από το αστικό περιβάλλον και από τις όμορφες πόλεις των Σερρών και της Θεσσαλονίκης. Ένα κεραμίδι, ένα μικρό (και φθηνό) κασπώ και ένας μικρός κισσός μπορούν να μεταμορφώσουν τον τοίχο του μπαλκονιού ή της αυλής σας... η ιδέα αυτή, αλλά και ο καθρέπτης που ακολουθεί, είναι από το όμορφο Καφέ Ραδιόφωνο στις Σέρρες. 

Τα θαλασσόξυλα είναι για τους DIY fans ότι για τον ξυλουργό το ξύλο. Μπορείτε να φτιάξετε μ' αυτά πανέμορφες κορνίζες για καθρέπτες και φωτογραφίες, αλλά και άπειρες διακοσμητικές συνθέσεις σε nautic and shabby chic style. Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε παραλία, εκτός από κοχύλια και βότσαλα, αναζητήστε και θαλασσόξυλα...! 

 



Για του πιο ρομαντικούς, ποδήλατα, καρότσια και άλλες παλιές, σιδερένιες κατασκευές μπορούν να μεταμορφωθούν σε τέλεια δοχεία και στηρίγματα για ανθοσυνθέσεις. Αν δεν έχετε ή δεν θέλετε να μεταμορφώσετε το ποδήλατο του παππού σε διακοσμητικό σταντ για λουλούδια, κυκλοφορούν και στο εμπόριο ανάλογες δημιουργίες, συνήθως χειροποίητες.


Οι παλέτες είναι "η" τάση των τελευταίων ετών στην διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων στα πλαίσια του πνεύματος ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης ευτελών υλικών. Αυτή τη φορά ο Δήμος Θεσσαλονίκης δίνει τις ιδέες με την πρόσφατη ανάπλαση και πεζοδρόμηση της οδού Αγίας Σοφίας.





Οι παλέτες, τόσο στο φυσικό τους χρώμα, όσο και βαμμένες με έντονα χρώματα, μπορούν να γίνουν μεγάλα και πολυεπίπεδα δοχεία λουλουδιών και φυτών για τον κήπο σας.


Αλλά και τα μεγάλα, σιδερένια βαρέλια μπορούν να μεταμορφωθούν σε τέλεια δοχεία για μεγάλα φυτά και δέντρα με πολλά πλεονεκτήματα (δυνατότητα μετακίνησης, άφθονο σίδηρο για το φυτό, βάψιμο με χρώματα και υλικά της αρεσκείας μας). Η πιο "εξωτική" πρόταση έρχεται από ένα καφέ-μπαρ στη οδό Ναυάρχου Κουντουριώτου στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου