29 Ιανουαρίου 2013

Ανακυκλώνοντας Κουτιά Αλουμινίου

Photo Credit: Pixabay

Μπορεί όλα να προήλθαν από το χάος. Και μπορεί να κυκλοφορεί και η ανεπιβεβαίωτη -για μένα- άποψη ότι το χάος στο σπίτι είναι δημιουργικό... Αν όμως το σπίτι το μοιράζονται πολλοί, τότε το χάος, εκτός από συμπαντική ενέργεια, μπορεί να γεννήσει και πολλά προβλήματα...


Ένα από αυτά είναι τα μικροπράγματα, που "ευδοκιμούν" σε διάφορα μέρη και δωμάτια και έχουν την τάση να πολλαπλασιάζονται και να , υπονομεύοντας τις προσπάθειές μας για ένα τακτοποιημένο -όσο γίνεται- σπίτι! Κουτιά κάθε είδους μπορούν να βοηθήσουν στο να περιορίσουμε την εξάπλωσή τους, αρκεί να κάνουμε μια σχετική διαλογή, κοινώς "το κάθε πράγμα στο κουτί του", το οποίο κουτί καλό είναι να έχει και ετικέτα, για να μην την πατήσουμε όπως τον ήρωα του Δημήτρη Ψαθά "ανοίγω τη μεγάλη τσάντα, βγάζω το μικρό τσαντάκι κ.ο.κ."

Ένας ανέξοδος τρόπος είναι τα κουτιά αλουμινίου, ειδικά αυτά που έχουν καπάκι, γιατί δεν καταστρέφονται, δεν τσαλακώνονται εύκολα και είναι αδιάβροχα! Μπορούν ν' αποθηκεύσουν οτιδήποτε: μικροπράγματα, καλώδια, κέρματα, είδη ραπτικής και χειροτεχνίας, συνδετήρες, κολλητικές ταινίες, καρφάκια, βίδες, καλώδια κ.τ.λ. 

Αν δεν θέλουμε να τ' αφήσουμε όπως είναι ή, αν οι ετικέτες τους είναι τυπωμένες πάνω στο αλουμίνιο (όπως συμβαίνει π.χ. στις βρεφικές κρέμες), μπορούμε να καλύψουμε τα κουτιά: 


  • με διακοσμητικό αυτοκόλλητο, που το βρίσκουμε σε όλα τα super market, (καλύτερα σκουρόχρωμο, αν θέλουμε να μην φαίνονται οι στάμπες από κάτω),  
  • με χρωματιστές κολλητικές ταινίες 
  • με οποιοδήποτε χαρτί, φωτογραφία ή ύφασμα επιθυμούμε, χρησιμοποιώντας κολλητική ταινία διπλής όψης
  • με οποιοδήποτε χαρτί ή ύφασμα επιθυμούμε, χρησιμοποιώντας κόλλα decoupage κατάλληλη για όλες τις επιφάνειες (εννοείται και για μέταλλο ή αλουμίνιο!)
Ένα γρήγορο googling στις λέξεις "tin can craft", θα σας δώσει περίπου 6.460.000 αποτελέσματα και άλλες τόσες εικόνες, για να πάρετε ιδέες. Εδώ μπορείτε να δείτε μερικές από τις δημιουργίες που μου άρεσαν:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου