03 Δεκεμβρίου 2015

Φτιάχνω Χριστουγεννιάτικο Στεφάνι Με Σύρμα Και Χαρτί





Αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο καταπράσινο Xριστουγεννιάτικο στεφάνι με εντυπωσιακή διακόσμηση. Η έμπνευση ήρθε από μια εικόνα στο Pinterest. Είναι γνωστό σε όλους τους φίλους του blog μου πως αγαπώ τις κατασκευές από χαρτί και σύρμα. Γι' αυτό, ήταν αδύνατο να μην δοκιμάσω να φτιάξω αυτό το υπέροχο και ασυνήθιστο Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με απλά χάρτινα αστέρια και  αισθητική.

υλικά
σύρμα για χειροτεχνίες
χαρτί χειροτεχνίας
ταινία αλουμινίου
ένα αστέρι πατρον
ψαλίδι
κόλλα χειροτεχνία
φαρδιά κορδέλα

1 • Κόβουμε πολλά όμοια χάρτινα αστέρια. Θα χρειαστούμε τουλάχιστον δεκαέξι, γιατί θα τα κολλήσουμε σε ζεύγη.

2 • Κάνουμε ένα στεφάνι με το σύρμα, κάνοντας τρεις - τέσσερις κύκλους με αυτό. Οι κύκλοι πρέπει να είναι χαλαροί και να μην εφάπτονται τέλεια μεταξύ τους.

3 • Κολλάμε το κάθε ζευγάρι αστεριών με το σύρμα ενδιάμεσα. Προσπαθούμε να τα κολλάμε κάθε φορά σε διαφορετικό σύρμα για να δώσουμε ένα στοιχειώδες βάθος στο στεφάνι μας, αλλά και σε διαφορετική απόσταση, για να δείχνει πιο περίτεχνο.




4 • Για να κάνουμε τα αστέρια μας πιο εντυπωσιακά, μπορούμε να κόψουμε μικρότερα αστέρια από ταινία αλουμινίου και να τα κολλήσουμε πάνω στα χάρτινα.

5 • Με το σύρμα, σχηματίζουμε έναν μικρό άγγελο και το στερεώνουμε πάνω στο στεφάνι. Για να το κάνουμε αυτό, θα χρειαστεί να σχηματίσουμε με το σύρμα το σχήμα 8, περιστρέφοντας το πολλές φορές. Στη συνέχεια, θα σχηματίσουμε άλλο ένα 8 οριζόντια για τα φτερά, σταθεροποιώντας το στη μέση εκεί που είναι ο λαιμός. Στο τέλος, γυρίζουμε την άκρη του σύρματος πάνω από το κεφάλι και το γυρνάμε σε μικρούς κύκλους προκειμένου να σχηματίσουμε το φωτοστέφανο.

6 • Στο τέλος, χρησιμοποιούμε είτε την φαρδιά ταινία αλουμινίου είτε μια άλλη φαρδιά κορδέλα για να το κρεμάσουμε. Η αλήθεια είναι ότι δοκίμασα διάφορες κορδέλες μέχρι να αποφασίσω, αλλά τίποτα δεν ταίριαζε καλύτερα από την ταινία αλουμινίου. Και το ξεχωριστό στεφάνι των Χριστουγέννων είναι έτοιμο!


5 σχόλια:

  1. Ιωάννα μου,είσαι απο τα καλύτερα ιστολόγια που έχω δεί μέχρι τώρα,τόσο στις ξεχωριστές σου κατασκευές όσο και το απίστευτο και μοναδικό στυλ που έχεις...το στεφάνι αυτό είναι απο τις πρώτες επιλογές που είχα όταν έφτιαχνα το δικό μου...σε φιλώ και την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ μου αρέσει το στεφάνι που έφτιαξες! Εναλλακτικό και διαφορετικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου αρέσει πολύ αυτό το στεφανάκι!! Απλό και κομψό!!
    Καλή εβδομάδα Ιωάννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν έχω λόγια! Είναι τόσο απλό και όμως τόσο τέλειο! Συγχαρητήρια Ιωάννα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή