Υλικά
250 γρ. βούτυρο
60 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κρόκο αυγού
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
2 κ.γλ. κονιάκ
1 βανίλια
500 γρ. ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη
Διαδικασία
1. Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 170°C.
2. Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ πολύ καλά και σε υψηλή ταχύτητα τουλάχιστον 10 λεπτά για να γίνει κρεμώδες.
3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τον κρόκο αυγού σταδιακά χωρίς να σταματήσουμε να το μίξερ.
4. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το αλεύρι σταδιακά.
5. Όταν η ζύμη είναι λεία και απαλή, κάνουμε μικρές μπάλες και τις βάζουμε σ' ένα χαρτί ψησίματος.
6. Ψήνουμε για 20 με 30 λεπτά στους 170°C στον αέρα μέχρι πάρουν ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα.
7. Όταν κρυώσουν, τους καλύπτουμε με πολλή ζάχαρη άχνη.
Οι παραδοσιακές συνταγές είναι σαν ένα διαρκές πείραμα σε εξέλιξη... Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την ίδια συνταγή διαφορετικά συστατικά και το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο υπέροχο!!! Οι κουραμπιέδες γίνονται συνήθως με αλεύρι που φουσκώνει και αμυγδαλόσκονη (αλεσμένα αμύγδαλα), αλλά και αυτή η εκδοχή είναι εξίσου νόστιμη, αν σας λείπουν υλικά !!!
Καλά Χριστούγεννα Ιωάννα μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαχταριστοί οι κουραμπιέδες σου!Και του χρόνου!
ΑπάντησηΔιαγραφήThank you for this recipe. These biscuits look ad sound delicious and I know I shall have to make them. No time today but maybe at weekend! Merry Christmas!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά Χριστούγεννα Ιωάννα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά!!!
Χρόνια Πολλά Ιωάννα! Πολλές ευχές για μία νέα χρονιά γεμάτη υγεία, χαρά & δημιουργία! Φιλιά :**
ΑπάντησηΔιαγραφήνομιζω ότι ειναι απο τα γλυκα που δε χορταινω!!!! σε καθε εκδοχη τους!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλακια κουκλα, Καλες γιορτες γεματες υγεια και ευτυχια!
Μμμμ νοστιμιές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλές γιορτές :)
Καλή Χρονιά Ιωάννα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συνταγή σου φαίνεται αρκετά πιο απλή από ότι έχω στο μυαλό μου για τους κουραμπιέδες!
Αποθηκεύεται για δοκιμή next year!!
Wow I live kourabiethes! I am very happy that you posted a recipe in English! I'm gonna try them this weekend! Nice to meet you!
ΑπάντησηΔιαγραφή