07 Φεβρουαρίου 2014

easy dough for pizza cupcakes (εύκολη ζύμη για μικρά πιτσάκια)

Follow me on Facebook • Google+ • Bloglovin'

Homemade pizza is a delicious idea for snack or dinner, but the problem is that the one moment is baked in the oven and the next moment it "disappears"! A clever way to "save" the pizza for the next day or to make delicious snacks for parties, work or school, is these lovely pizza cupcakes. This dough is easy to handle and rare fails.


ingredients
5 cups all-purpose flour (18 oz)
1 sachet dry yeast (0.3 oz)
1/4 cup olive oil (1.7 oz)
1/2 cup fresh milk (5.3 oz)
3/4 cup lukewarm water (7 oz)
a pinch of salt
a pinch of sugar

for the filling
tomato sauce, any kind of cheese, feta cheese, olives, fresh peppers, chopped sausage, bacon, mushrooms, oregano and anything else we want our pizza to have.

1 • Preheat the oven at 410°F.
2 • Warm the milk for one-two minutes and mixture it with the yeast.
3 In a large bowl put the flour and add gradually the rest ingredients, kneading well all the time. If needed, add some extra water to make the dough soft and not so sticky.
4 Let it rest at least one hour.
5 When it's ready, make with the dough small and thin circles and put them in the form of the cupcake pan.
6 Bake them, without the filling, in 410°F for 10 minutes.
7  Then, put the filling like pizza (tomato sauce, bacon, sausages, peppers, olives, cheese, oregano). Bake them in 380°F for more 10-15 minutes.


υλικά
5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπας γάλα 
1/4 κούπας ελαιόλαδο 
3/4 κούπας χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά 
λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη


για τη γέμιση 
ότι μας αρέσει: σάλτσα ντομάτας, τυρί, κασέρι, ζαμπόν, γαλοπούλα, μπέικον, μανιτάρια, ελιές, ρίγανη, κ.τ.λ.

1 ♦ Προθερμαίνουμε το φούρνο στου 210°C. 
2 ♦ Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα, προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε.
3 ♦ Σ' ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνοντας καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό για να γίνει η ζύμη μαλακή και να μην κολλάει πολύ στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει τουλάχιστον για μια ώρα.
4 ♦ Βουτυρώνουμε τη φόρμα των cupcakes και σε κάθε θήκη απλώνουμε μια στρόγγυλη λεπτή ζύμη στη βάση και τα πλάγια.
5 ♦ Ψήνουμε στους 210°C σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά μόνο τη ζύμη και μετά προσθέτουμε τη γέμιση, όπως όταν φτιάχνουμε πίτσα, και ψήνουμε στους 180°C για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...