Για τα αλμυρά μπισκότα τύπου μπατόν σαλέ, θα χρειαστείς:
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει
1/2 κούπα βούτυρο
1/2 κούπα μαργαρίνη
1/5 κούπας γάλα
2 αυγά
1 κ.σ. baking powder
1/2 κ.σ αλάτι
Για γαρνίρισμα: 1 κρόκο αυγού,
τριμμένη παρμεζάνα ή σουσάμι
1 • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
2 • Βάζουμε όλα τα υλικά σ'ένα μεγάλο μπολ και ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και να μην κολλά στα χέρια.
3 • Ανοίγουμε ένα φύλλο με 0.5 εκ. πάχος και κόβουμε τα μπισκότα στο σχέδιο που επιθυμούμε: κυκλικά, τετράγωνα, ορθογώνια, ή μπαστουνάκια.
4 • Σ'ένα ρηχό ταψί τοποθετούμε λαδόκολλα και πάνω της βάζουμε τα μπισκότα. Μ'ένα πινέλο τα αλείφουμε με κρόκο και μετά τα πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή όποιο σκληρό τυρί μας αρέσει, ή σουσάμι, κ.τ.λ.
5 • Ψήνουμε στους 180°C στις αντιστάσεις για 20 περίπου λεπτά, μέχρι ροδοκοκκινίσουν.
Πινω τον πρωτο καφε κ μου ανοιξες την ορεξη! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσε η ιδέα !!! Περιμένω εντυπώσεις όταν τα δοκιμάσεις !!! Πολλά φιλιά και καλή σου μέρα !!!
ΔιαγραφήΠάνω στην ώρα του καφέ! Περιμένουμε και την σαρακοστιανή έκδοση
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ'αρέσει αυτό το timing !!! Κρίμα που δεν μπορούμε να κερνάμε και διαδικτυακά... ακόμη !!! Το νηστίσιμο είναι θεωρητικά εύκολο - βάζουμε μόνο μαργαρίνη !!! Πώς θα είναι στην πράξη δεν ξέρω!!! Καλό σου απόγευμα, Christina !!! Πολλά φιλιά !!!
Διαγραφή