03 Οκτωβρίου 2013

Ιδέες Διακόσμησης Βρεφικού Δωματίου Σε Ουδέτερες Αποχρώσεις

Follow me on Facebook • Google+ • Bloglovin'

Έχουμε συνηθίσει τα βρεφικά δωμάτια να κινούνται στις αποχρώσεις του γαλάζιου ή του ροζ, ανάλογα με το φύλο του μωρού που θα φιλοξενήσουν, αλλά και η παλέτα με ουδέτερες και γήινες αποχρώσεις μπορεί να αποδειχθεί απρόσμενα εντυπωσιακή.


Crib
Crib by Kenziepoo, on Flick


Τα ουδέτερα χρώματα καλύπτουν τις μεγάλες επιφάνειες του δωματίου, ενώ οι μικρές δόσεις ροζ ή γαλάζιων στοιχείων "προδίδουν" το φύλο του μωρού.

Preparing for Haley
Preparing for Haley By Bryan
Encina(bcyde), on Flickr

Έτσι, ροζ ή γαλάζιο μπορούμε να προσθέσουμε με τα αυτοκόλλητα μοτίβα ή σχέδια στον τοίχο, με τις κορνίζες με παιδικά θέματα, με τα διακοσμητικά αντικείμενα, τα παιχνίδια ή τα λευκά είδη. 

Preparing for Haley
Preparing for Haley by Bryan Encina
(bcyde), on Flickr


Μια πολύ όμορφη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσουμε μεγάλα, διακοσμητικά γράμματα στις αποχρώσεις αυτές, και να τα στερεώσουμε σε κάποιο σημείο του τοίχου, σχηματίζοντας το όνομα του μωρού.


Nursery-Crib
Nursery-Crib by M Sundstrom (Magpie372),
on Flickr

Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζουν, ως επιλογή, και οι αποχρώσεις του γκρι, που κάνουν τον χώρο του δωματίου να δείχνει μεγαλύτερος. Με λευκά διακοσμητικά στοιχεία, κουρτίνες και λευκά είδη επιτυγχάνεται η απαραίτητη φωτεινότητα.


lucia's room3
lucia's room3 by Silly Eagle Books,
on Flickr

Το θετικό είναι ότι τα ουδέτερα και παστέλ χρώματα δημιουργούν μια ατμόσφαιρα ηρεμίας και χαλάρωσης, τόσο απαραίτητη για τους λιλιπούτειους "συγκάτοικους" μας. 

lucia's room 24
lucia's room 24 by Silly Eagle Books,
on Flickr

Η έλλειψη έντονων χρωμάτων θα μπορούσε να θεωρηθεί ως απουσία παιδικότητας, όμως τα πολύχρωμα παιχνίδια και κουκλάκια σε διάφορα σημεία του δωματίου επαρκούν, για να δημιουργήσουν παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα. 


Aqua/Brown/Orange Boy's Nursery Design
Aqua/Brown/Orange Boy's Mursery Design 
by Tabitha Blue/Fresh Mommy, on Flickr

Αν προτιμήσετε να χρησιμοποιήσετε μικρά διακοσμητικά αυτοκόλλητα ή μοτίβα σε κάδρα, καλό είναι μερικά από αυτά να επαναλαμβάνονται με κάποιο τρόπο (να είναι όμοια με ίδιο ή διαφορετικό μέγεθος, να έχουν τις ίδιες αποχρώσεις, ή να έχουν παρόμοιο θέμα), για να υπάρχει μεγαλύτερη συνοχή και αρμονία στο αποτέλεσμα.


Baby Room 1
Baby Room 1 by sagriccin305, on Flickr

Όπως και να' χει, η διακόσμηση του βρεφικού δωματίου είναι, πάντοτε και χωρίς αμφιβολία, το πιο ευχάριστο και χαρούμενο project!

Πρώτη δημοσίευση στο blog Βρίσκω τον τρόπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου