25 Οκτωβρίου 2013

Συνταγή Για Εύκολα Αλμυρά Μπισκότα Ολικής

Έχοντας αποφασίσει εδώ και λίγο καιρό να χρησιμοποιώ κυρίως αλεύρι ολικής στις διάφορες αρτο - ζαχαρο - απόπειρες μου, οφείλω να πω ότι μέχρι στιγμής το "μαύρο" αλεύρι δεν με έχει απογοητεύσει καθόλου. Αντίθετα, οι συνταγές έχουν μια νόστιμη και χορταστική ιδιαιτερότητα που απουσιάζει από τα προϊόντα με λευκό αλεύρι. Έτσι, δοκίμασα αυτά τα σπιτικά κράκερς με αλεύρι ολικής, κασέρι και μαργαρίνη και το αποτέλεσμα ήταν απολαυστικό.




Υλικά

1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής
1 φλιτζάνι κασέρι ημίσκληρο, τριμμένο σε ψιλό τρίφτη
1/3 φλιτζανιού μαργαρίνη ή βούτυρο, απευθείας από το ψυγείο
λίγη γλυκιά πάπρικα 
λίγο αλάτι
χοντρό αλάτι για πασπάλισμα

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 15-17 λεπτά (ανάλογα το πάχος των κράκερς)


Διαδικασία

►  Ζυμώνουμε τα υλικά με το χέρι, μέχρι να γίνουν ζύμη ομοιόμορφη.
►  Πλάθουμε ένα μακρόστενο κυκλικό μπαστούνι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
► Πιέζουμε τις φέτες να γίνουν ακόμη πιο λεπτές και τις αραδιάζουμε σ' ένα ταψί με λαδόκολλα.
►  Με μια οδοντογλυφίδα ανοίγουμε μικρές τρυπίτσες σε κάθε κράκερ.
►  Τα πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι.
►  Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 - 17 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του μπισκότου, μέχρι να αρχίζουν να παίρνουν χρώμα οι άκρες τους και να γίνουν τραγανά.
►  Τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν, για να γίνουν ακόμη πιο τραγανά και σερβίρουμε!

photo by jшp, on Flickr
Πρώτη δημοσίευση στο blog Βρίσκω τον τρόπο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...