25 Σεπτεμβρίου 2013

Ιδέες διακόσμησης με σχέδια πορσελάνης

Μια από τις τάσεις στον χώρο της μόδας την άνοιξη και το καλοκαίρι που μας πέρασε, ήταν ο συνδυασμός του άσπρου με το μπλε με σχέδια και μοτίβα, που θύμιζαν πορσελάνινα σερβίτσια και διακοσμητικά κεραμικά.


Η τάση αυτή συνεχίζεται και για το 2014, φλερτάροντας όχι μόνο με την εμφάνισή μας, αλλά και με τη διακόσμηση του σπιτιού μας. Οι επιρροές έρχονται από τις χώρες της Άπω Ανατολής και της Κίνας, αλλά και από τις πιο κοντινές σε μας, από την Πορτογαλία και την Ολλανδία.

Τα περίτεχνα μπλε σχέδια και αραβουργήματα τα συναντάμε παντού, όχι μόνο σε σερβίτσια και διακοσμητικά αντικείμενα, αλλά και σε έπιπλα και ταπετσαρίες, σε πίνακες και πόστερ, σε φωτιστικά και διακοσμητικά μαξιλάρια, σε λευκά είδη και υφάσματα. 

Ένας εύκολος τρόπος να ενσωματώσει κανείς αυτή την τάση στο σπίτι του είναι να προσθέσει υφασμάτινες επιφάνειες, όπως ριχτάρια, κουρτίνες, μαξιλάρια κ.τ.λ., ή διάφορα αντικείμενα και μικροέπιπλα, όπως βάζα, πιατέλες, φωτιστικά, ανατολίτικα και κινέζικα διακοσμητικά κ.τ.λ., σε διάφορα σημεία, κρατώντας μια ισορροπημένη αναλογία με τα υπόλοιπα χρώματα.

Άλλωστε, τα μοτίβα αυτά, παρόλο που φαίνονται δεσμευτικά, συνδυάζονται άφοβα με πολλά χρώματα. Εκτός από το λευκό και το μαύρο, ζεστοί και γήινοι χρωματισμοί, όπως το κόκκινο, το κίτρινο, το πορτοκαλί και όλες οι αποχρώσεις του καφέ, δένουν απόλυτα με τα πορσελάνινα prints. Ακόμη, ταιριάζει και με τις αποχρώσεις του χρυσού και του ασημί.

Η ethnic του διάθεση μπορεί να ενταχθεί στο μπάνιο και την κουζίνα, χρησιμοποιώντας πλακάκια με άσπρα και μπλε σχέδια, ή αξεσουάρ σε αντίστοιχο στυλ.

Τα porcelain prints σίγουρα δίνουν μια ενδιαφέρουσα πινελιά κι έναν ethnic αέρα στους χώρους του σπιτιού, αλλά και στην εμφάνισή μας, αρκεί να τολμήσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου