29 Σεπτεμβρίου 2013

Ιδέες Διακόσμησης Και Στολισμού Του Τραπεζιού



Δεν χρειάζονται πολυέξοδες λύσεις για να στολίσεις ένα τραπέζι, είτε αυτό είναι το κυριακάτικο, είτε αφορά κάποια άλλη περίσταση.

Glass Vase 01
Glass Vase 01 by Singh (Brainedge), on Flickr

Αποφεύγοντας τις ανθοδέσμες και τους στολισμούς <<υπερπαραγωγή>>, ακολούθησε την εύκολη και πάντα πετυχημένη συνταγή: απλό + λιτό = κομψό.

Alyssa Ettinger Milk Bottle Vase
Alyssa Ettinger Milk Bottle Vase by ilovebutter, on Flickr

Τι πιο όμορφο από ένα μικρό βάζο κι ένα λουλούδι!, ακόμη και αγριολούλουδο! Μαργαρίτα, χρυσάνθεμο, γεράνι, λεβάντα... όλο και κάτι θα υπάρχει στο μπαλκόνι ή στην αυλή του σπιτιού.

Vase and candle
Vase and candle by myDays / S.Lee, on Flickr

Ανάλογα με το μέγεθος του τραπεζιού, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ή περισσότερα βάζα. Μπορούν να είναι γυάλινα ή κεραμικά, μικρά ή μεγάλα, όμοια ή διαφορετικά.

Untitled
Untitled by optische_taeuschung, on Flickr

Αν επιλέξεις περισσότερα από ένα, τοποθέτησέ τα στη σειρά, αφήνοντας ίση απόσταση μεταξύ τους.
Καλό είναι στην περίπτωση αυτή να είναι το ίδιο χρώμα ή να "παίζουν" σε συγγενικές αποχρώσεις, για είναι πιο αρμονικό το αποτέλεσμα.

backlit vase
backlit vase by liz west (Muffet), on Flickr

Όσο για την επιλογή του λουλουδιών, αν έχεις κάποιο αγαπημένο, μη διστάσεις να το χρησιμοποιήσεις. Θα δώσει την προσωπική σου υπογραφή στη σύνθεση.
Από εκεί και πέρα, μπορείς να κάνεις έντονες αντιθέσεις (π.χ. λευκό λουλούδι - σκουρόχρωμο βάζο ή κόκκινο λουλούδι - λευκό βάζο), να δημιουργήσεις μονοχρωμίες (π.χ. κίτρινο λουλούδι - κίτρινο βάζο) ή να επιλέξεις τις παστέλ αποχρώσεις.

Υπάρχουν, βέβαια, και οι πιο εξεζητημένες λύσεις με κλαδιά και καρπούς, πρωτότυπες και ταιριαστές με τους μήνες του φθινοπώρου.

Tynan Vase
Tynan Vase by Mr. T in DC, on Flickr


Τέλος, η πιο διαφορετική πρόταση απ' όλες. Γυάλινα φαρδιά βάζα ή μπολ με ολόφρέσκα φρούτα, όπως τα κατακόκκινα cranberries.

iittala Vase full of Cranberries
iittala Vase full of Cranberries by Dinner Series, on Flickr


1 σχόλιο: