04 Αυγούστου 2013

Πέντε Ιδέες Για Τραπεζάκια Σαλονιού



Ένα μικρό τραπεζάκι είναι ένα μικρό τραπεζάκι ... μπορεί όμως να γίνει ένα μικρό "έργο τέχνης", αν αποφασίσουμε να το φτιάξουμε μόνοι μας, ανακυκλώνοντας παλιά υλικά και αχρησιμοποίητα αντικείμενα. 

photo by Karin Dalziel, on Flickr



• Παλέτες: έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και με βασικά εργαλεία (σέγα, τρυπάνι, κατσαβίδι) μπορούν να δώσουν όμορφα, minimal έπιπλα για το σπίτι, τον κήπο ή το μπαλκόνι.

• Κλαδιά δέντρων: κομμένα στο ίδιο μήκος και ενωμένα μεταξύ τους, μπορούν να δώσουν μια πανέμορφη επιφάνεια για τραπέζι. 

• Χοντρό σχοινί κι ένα παλιό λάστιχο, δυνατή κόλλα και τέσσερα ξύλινα "πόδια"... αυτά χρειαζόμαστε για να αποκτήσουμε ένα τραπεζάκι με εξωτικό και ethnik αέρα, ακολουθώντας τις οδηγίες της Elana στο wicker blog

Και το καλύτερο για το τέλος... πώς να μετατρέψεις την παλιά, δερμάτινη βαλίτσα σ' ένα ιδιαίτερο και εντελώς σοφιστικέ vintage τραπεζάκι για το υπνοδωμάτιο, το σαλόνι ή το φουαγιέ. Τις οδηγίες μπορείτε να τις βρείτε στο ενδιαφέρον blog της StacieStars for Streetlights.

Πρώτη δημοσίευση στο blog find a way by jwp


4 σχόλια:

  1. Σήμερα είχα αυτή τη συζήτηση με τον Mr. για βαλίτσα τραπεζάκι έλεγα εγώ για ρόδα έλεγε εκείνος και στο τέλος είπα ότι κάποια στιγμή θα φτιάξω ένα τραπεζάκι από ξύλα μονή μου. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ αυτές οι συζητήσεις με τους Mr... Ότι κι αν αποφασίσετε σίγουρα θα είναι κάτι ξεχωριστό, πρωτότυπο και κυρίως handmade !!! Καλή σου μέρα και από εδώ !!! Να έχεις μια όμορφη Κυριακή !!!

      Διαγραφή
  2. Μήπως μπορείτε να μου πείτε κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα στην Αθήνα όπου μπορώ να βρω αυτό το σκοινί για να φτιάξω την κατασκευή με το λάστιχο αυτοκινήτου?
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Βασιλική ! Το σχοινί της κατασκευής αυτής είναι φυτικό σχοινί, που χρησιμοποιείται στα καράβια και στην αλιεία, αλλά και για την κατασκευή ψάθινης καρέκλας. Στα αγγλικά λέγεται seagrass rope. Δυστυχώς, δεν γνωρίζω από που μπορείς να το προμηθευτείς. Ίσως να βοηθούσε μια μικρή έρευνα στο ιντερνετ για φυτικό σχοινί ή χοντρό σπάγκο. Κι εγώ σ'ευχαριστώ και χαίρομαι που βρήκες την ανάρτηση ενδιαφέρουσα ! Καλό σου βράδυ !

      Διαγραφή