28 Αυγούστου 2013

Διακόσμηση Με Ποτιστήρια

Watering Cans & Pallets in Kastoria by jшp, on Flickr
Τα ποτιστήρια δεν είναι πλέον μόνο για πότισμα. Μετατρέπονται σε γλάστρες και όμορφα διακοσμητικά για τον κήπο και το μπαλκόνι. Ειδικά τα παλιά αλουμινένια, στο φυσικό τους χρώμα ή βαμμένα, μπορούν να δώσουν εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Watering Can Succulent Arrangement
Watering Can Succulent Arrangemet by Sara Gies (Axis Mundi Artistry), 
on Flickr

Μπορούν να "παίξουν" με τις αντιθέσεις, π.χ. έντονο πράσινο vs καφέ, φούξια vs γκρι του αλουμινίου, ή να "κάνουν" πιο αρμονικές συνθέσεις, χρησιμοποιώντας παρόμοιες αποχρώσεις λουλουδιών και ποτιστηριού, π.χ. μωβ ποτιστήρι με λεβάντα, λευκό ποτιστήρι με μαργαρίτες κ.τ.λ.

Watering can planter
Watering can planter by mara, on Flickr

Χειροποίητες και vintage δημιουργίες δίνουν αναμφισβήτητα έναν ξεχωριστό αέρα στον κήπο και στο μπαλκόνι σας, ειδικά αν κουβαλούν την κληρονομιά και τις οικογενειακές ιστορίες περασμένων γενεών. 


interpretation in b/w 3
interpretation in b/w 3 by photogramm1, on Flickr

Και δεν είναι αναγκαίο να τα μετατρέψετε όλα σε γλάστρες, αν δεν θέλετε να ταλαιπωρήσετε. Και μόνα τους, κρεμασμένα στον τοίχο ή τοποθετημένα σε κάποιο άλλο ψηλό σημείο, ή ως ανθοδοχεία στο τραπεζάκι ή στον πάγκο, είναι τέλεια! 

Watering Cans
Watering Cans by Anna Fox (HarshLight),
 on Flickr


Και για τους πιο δημιουργικούς, τα ποτιστήρια μπορούν να λάβουν μέρος σε πιο σύνθετες συνθέσεις, όπως ένα συντριβάνι, έναν βραχόκηπο ή ένα θεματικό κήπο, συνδυασμένα με άλλα ξεχωριστά, shabby chic ή vintage αντικείμενα, όπως τσίγκινοι κουβάδες, καρότσια, κάρα, σιδερένια ποδήλατα κ.τ.λ.

Shabby Chic White Metal Watering Can GardenGarden June 30, 201015
Shabby Chic White Metal Watering Can by Steven Depolo, on Flickr

Το στυλ που θα επιλέξετε θα καθορίσει και την ατμόσφαιρα... παραδοσιακή... ρομαντική... shabby chic... urban chic.... Οι επιλογές και οι συνδυασμοί είναι άπειροι!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου