25 Ιουνίου 2013

classic two-colored cake, ying-yang (απλό δίχρωμο κέικ)

Follow me on Facebook • Google+ • Bloglovin'

It's nice to start the week from ...Tuesday sometimes. And a simple, but delicious cake is a good idea to begin your day. This is a classic version of cake recipe that I add few tablespoon cocoa to give a two-colored result... like ying-yang!

ingredients
1 cup margarine  
1 1/2 cup sugar
1/2 cup milk
eggs
2 1/2 cups all-purpose flour 
1 teaspoon vanilla extract powder
2 teaspoon baking powder 
3 tablespoons cocoa

• Preheat the oven to 350°F.
• In a mixer bowl beat margarine and sugar for few minutes. Add the eggs, one at a time.  
• Combine flour, baking powder and vanilla extract powder. Add them to the mixture in turn with the milk. 
• Grease well with margarine and sparkle with little flour the cake tin. 
• Pour the half mixture in the cake tin. Mix well the rest with the cocoa powder and then add it to the cake tin too. 
• Bake at 350°F for about one hour (up-down resistors).
• Let it cool for a while and turn it out of the cake tin. Serve it as it is, or sparkle it with icing sugar.


Είναι ωραίο να ξεκινά πού και πού η βδομάδα από... την Τρίτη. Κι ένα γλυκό, αφράτο κέικ μπορεί να συνοδεύσει τέλεια τα πρωινά της. Η συνταγή είναι αυτή που χρησιμοποιώ, όταν δεν θέλω ν' αποτύχει το κέικ με τίποτα, ενώ θα βάλω στο μισό μείγμα κακάο για τη δημιουργία μιας όμορφης διχρωμίας.


υλικά
1 κούπα μαργαρίνη
1 1/2 κούπα ζάχαρη
3 αυγά
1/2 κούπα γάλα
2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι baking powder
1 βανίλια
3 κ.σ. κακάο

1 • Χτυπάμε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη στο μίξερ ν' αφρατέψουν. 
2 • Προσθέτουμε ένα-ένα τ'αυγά, μετά το γάλα, τη βανίλια, το κοσκινισμένο αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. 
3 • Ρίχνουμε σε μια καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ το μισό μείγμα. Στο υπόλοιπο, προσθέτουμε τρεις γεμάτες κουταλιές της σούπας κακάο και το ανακατεύουμε καλά, μέχρι το χρώμα του να γίνει ομοιόμορφο. 
4 • Το προσθέτουμε κι αυτό στη φόρμα και ψήνουμε στους 185˚C για μία ώρα (στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα).


2 σχόλια:

  1. Το τρωω καθως σου γραφω!! Πετυχημενη συνταγη. Το εκανα με αλευρι ολικης γιατι το αλλο ηταν στα τελειωματα. Πολυ νοστιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Εύη και για το σχόλιο και που τη δοκίμασες! Ωραία η σκέψη με το ολικής! Θα το δοκιμάσω κι εγώ!

      Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...