25 Ιουνίου 2013

βόλτα στην παραλία της Βουρβουρούς [an afternoon at the beach Vourvourou in Chalkidiki]



Η Βουρβουρού βρίσκεται περίπου 120 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Με μέτρια κίνηση σε μιάμιση ώρα έχεις φτάσει χωρίς να το πολυκαταλάβεις - εκτός κι αν "πέσεις" στα φοβερά μποτιλιαρίσματα του καλοκαιριού.





Ήδη σε προηγούμενες αναρτήσεις περιέγραψα τις δύο πιο ξεχωριστές παραλίες της: το Καρύδι και τη Φάβα. Οι ομορφιές της όμως δεν τελειώνουν σε αυτές.



Και στον κυρίως οικισμό, οι παραλίες της έχουν καθαρά γαλαζοπράσινα νερά, ψιλή άμμο και τριγύρω επικρατεί το πράσινο, αφού τα δέντρα κι εδώ φτάνουν ως την αμμουδιά. Σε μερικά σημεία μάλιστα η θάλασσα δροσίζει τις ρίζες τους. 


Η κατάσταση εδώ είναι σε μερικά σημεία πιο οργανωμένη. Θα βρεις ένα beach bar και δυο - τρεις ταβέρνες δίπλα στη θάλασσα με καλό φαγητό και λογικές τιμές. Λογικές τιμές θα βρεις και στα super market και στα καταλύματα της περιοχής (τουλάχιστον αυτό διαπιστώσαμε εμείς τώρα τον Ιούνιο). 



Έτσι, δεν είναι τυχαίο ότι η διαθεσιμότητα ακόμη κι αυτή την εποχή είναι μικρή. Οι τουρίστες από το εξωτερικό, και ιδίως από τη Ρωσία και τις άλλες ανατολικές χώρες, την προτιμούν. Έρχονται και ξανάρχονται κάθε χρονιά με τις οικογένειες τους στα ίδια καταλύματα, ακόμη και για 10 συνεχόμενα χρόνια!



Άλλωστε, η περιοχή ενδείκνυται για οικογενειακές διακοπές με μικρά παιδιά. Η θάλασσα είναι στις περισσότερες παραλίες ρηχή και ομαλή, συνήθως βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το δωμάτιο που μένεις, ενώ τα περισσότερα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα έχουν μεγάλους περιποιημένους κήπους με παιδική χαρά.


Ξωκκλήσι της Παναγίας της Βουρβουρούς
Άλλες παραλίες που μπορείς να επισκεφτείς είναι: Λιβάρι, Ζωγράφου, Βαταρά, Κουτλουμούση (Λακάρα), Φάβα, Καρύδι, αλλά και τις παραλίες στο σύμπλεγμα των 9 νησιών που βρίσκονται ακριβώς απέναντι, με μεγαλύτερο νησί τον Διάπορο. Από αξιοθέατα μπορείς να δεις: το Ξωκκλήσι της Παναγίας της Βουρβουρούς (και τη μικρή παραλία σχεδόν 3μ. που βρίσκεται ακριβώς από κάτω της), και τα ερείπια του προβυζαντινού ναού του Αγίου Ανδρέα στο νησί Διάπορος. Εμείς αφήσαμε για την επόμενη φορά τη βαρκάδα και το μπάνιο στα νησάκια! 


Καλό απόγευμα J !!!

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου