11 Ιουνίου 2013

ombre pastel cake [κέικ δίχρωμο με μερέντα]




Το ωραίο με αυτό το κέικ είναι ότι εσωτερικά γίνεται πολύ αφράτο και εξωτερικά πολύ τραγανό, ενώ η απαλή υποψία σοκολάτας κάνει τη γεύση του πιο πλούσια, χωρίς να σε "μπουκώνει"!



Υλικά
1 φλιτζάνι βιτάμ ή μαργαρίνη
1 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
3 αυγά
1/3 φλιτζανιού γάλα
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
2 κ.γλ. baking powder
2 βανίλιες
2 κ.σ. μερέντα



Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι ν' αφρατέψουν και μετά προσθέτουμε με τη σειρά τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τη μερέντα. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, ρίχνουμε το μισό σε μια καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ  Στο μισό μείγμα που κρατήσαμε προσθέτουμε τις 2 κουταλιές της σούπας μερέντα και το ανακατεύουμε με το μίξερ  Μόλις το χρώμα του γίνει ομοιόμορφο, το ρίχνουμε πάνω στο υπόλοιπο μείγμα μέσα στη φόρμα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 185 για μια ώρα (πάνω-κάτω).



Καλή συνέχεια !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...