15 Ιουνίου 2013

η ιστορία μιας καρέκλας β' [DIY chair slimcover - part II]Αυτό είναι ίσως ένα από τα πιο εύκολα καλύμματα καρέκλας, γίνεται γρήγορα και θέλει λίγο ράψιμο, ενώ η εφαρμογή του δεν απαιτεί "τρελή ακρίβεια", γιατί δεν έχει πολλά κοψίματα και γαζιά!


1ο βήμα

Παίρνουμε τα μέτρα του καθίσματος της καρέκλας: μήκος, πλάτος, ύψος που θέλουμε να έχει το κάλυμμα και αποστάσεις ανάμεσα στα ανοίγματα της πλάτης, αν υπάρχουν. 
2ο βήμα

Σχεδιάζουμε το πατρόν στην πίσω πλευρά του υφάσματος με κιμωλία ή μολύβι. Με τη βοήθεια της μεζούρας, επιβεβαιώνουμε ότι η απόσταση μεταξύ των γραμμών είναι παντού η ίδια και ότι δεν είναι στραβό το σχέδιο.3ο βήμα

Στο σημείο που θα περαστεί η πλάτη, σχεδιάζουμε μια γραμμή, όπως η κίτρινη στην πιο πάνω φωτογραφία, και κόβουμε ακριβώς πάνω της. 
Στη συνέχεια, θα γυρίσουμε το ύφασμα που περισσεύει προς τα μέσα και θα το γαζώσουμε για να είναι σταθερό και να μην ξεφτίσει.4ο βήμα

Ενώνουμε τις γωνίες, τις καρφιτσώνουμε, τις τρυπώνουμε και τις γαζώνουμε. Αφού τελειώσουμε με όλες τις γωνίες και βεβαιωθούμε ότι το κάλυμμα εφαρμόζει καλά, κόβουμε το διπλό ύφασμα από την πίσω πλευρά (στον πόντο), για να μην φουσκώνει.5ο βήμα

Διπλώνουμε το ύφασμα στο ύψος που θέλουμε να έχει ο ποδόγυρος. Καλό είναι να το καρφιτσώσουμε με το κάλυμμα πάνω στην καρέκλα, για να βεβαιωθούμε ότι είναι ίσιο παντού, και μετά τρυπώνουμε και γαζώνουμε. 

6ο βήμα

Για να καλύψουμε το σημείο που έχει μείνει κενό, μετράμε την απόσταση ανάμεσα στα δύο ξύλα της πλάτης (εσωτερικό μήκος) και κόβουμε ένα ορθογώνιο, που να έχει αυτό το μήκος και πλάτος περίπου τριπλάσιο από το πλάτος του ανοίγματος (για να μην "βγαίνει" το ύφασμα, όταν καθόμαστε). Πρώτα, διπλώνουμε όλες τις πλευρές του κομματιού στον πόντο, το τρυπώνουμε και το γαζώνουμε. Μετά, το εφαρμόζουμε στην πάνω εσωτερική πλευρά του καλύμματος με καρφίτσες, το τρυπώνουμε και το γαζώνουμε.Και το κάλυμμα είναι έτοιμο J !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου