Υλικά
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι μέλι
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φλιτζάνια τριμμένο καρότο
1/2 φλιτζάνι σταφίδες
4 αυγά
1 φακελάκι baking powder
1 βανίλια
1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
Πώς το φτιάχνω
Χτυπώ στο μίξερ το λάδι, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και το μέλι. Αν το μέλι είναι παχύρρευστο, το ζεσταίνουμε λίγο, για να είναι πιο εύκολο το χτύπημα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και μετά το αλεύρι, το baking powder, τη βανίλια, τη μαγειρική σόδα και αλάτι. Στο τέλος, προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και τις αλευρωμένες σταφίδες και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και καλά αλευρωμένη μέτρια φόρμα για κέικ και ψήνουμε στου 185 C για 50-60 λεπτά (πάνω - κάτω).
Μου αρέσει
ένα ελαφρύ γλάσο άχνης και λεμονιού γι' αυτό το κέικ. Ανακατεύω καλά 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη με 1/2 χυμό λεμονιού και 1 κ.σ. νερό και το απλώνω στην πάνω επιφάνεια του κέικ.
Αχ! με πέθανες..το αγαπημένο μου κέικ!!Ουάουυυ! κάνω δίαιτα η έρμη μπας και χάσω τα κιλά που πήρα! Πάντως ..αν ήμασταν κοντά θα το τσάκιζα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓι'αυτό έβαλα λίγη ζάχαρη, για να κάνω την παρασπονδία χωρίς πολλές τύψεις!Καλημέρα !
Διαγραφή