02 Νοεμβρίου 2012

Δωρεάν σεμινάρια μέσω διαδικτύου στο Coursera

Follow me on Facebook • Google+ • Bloglovin'

photo by guilossio, on Pixabay (Public Domain CCO)
Το coursera δίνει πλέον τη δυνατότητα να σε όλους να παρακολουθήσουν μέσω διαδικτύου και χωρίς ειδικές προϋποθέσεις συμμετοχής, σεμινάρια πανεπιστημιακού επίπεδου και με πιστοποιητικό παρακολούθησης. 

Είμαι ήδη στη δεύτερη βδομάδα παρακολούθησης κι έχω εντυπωσιαστεί από τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του. Όλα έχουν μελετηθεί, σχεδιαστεί και εκτελεστεί με τρόπο άψογο και σύγχρονο. Κι αυτό δεν είναι υπερβολή, αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για 201 μαθήματα (διάφορων επιστημονικών πεδίων) σε συνεργασία με 33 πανεπιστήμια του εξωτερικού (κυρίως αμερικάνικα) και περισσότερους από 1.755.551 φοιτητές από 196 χώρες (μόνο για τον Οκτώβριο του 2012). Πρόκειται για σεμινάρια «κλίμακας»!

Και το πρώτο που σκέφτηκα, όταν το βρήκα, ήταν ότι θα είναι μια από τα ίδια: παρωχημένες πληροφορίες, ανούσιες εργασίες, βαρετά videos... Και μέχρι αυτή τη στιγμή έχω διαψευστεί. 

Τι θα χρειαστείς: εξοικείωση με την αγγλική γλώσσα, ενασχόληση περίπου 1-2 ώρες τη μέρα, παράδοση εργασιών κάθε βδομάδα, συμμετοχή στο τελικό διαγώνισμα και βαθμολογία πάνω από 70% και στα δύο (όλες τις εργασίες και την τελική εξέταση), αν θέλεις ν’ αποκτήσεις το πιστοποιητικό παρακολούθησης. Αλλά αξίζει τον κόπο και μόνο η δοκιμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου