29 Οκτωβρίου 2013

Συνταγή Τυροπιτάκια Ολικής

Follow me on Facebook • Google+ • Bloglovin'

Τα υλικά πάνω - κάτω τα ίδια, η διαδικασία ίδια, το μόνο που αλλάζει είναι το αλεύρι. Αντί για λευκό αλεύρι χρησιμοποιούμε ολικής άλεσης. Και το αποτέλεσμα τραγανό και πεντανόστιμο...





Υλικά

500 γραμμάρια αλεύρι ολικής
1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1/2 μαργαρίνη
2 αυγά
1 φακελάκι baking powder
250 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένο, για τη γέμιση


Διαδικασία


1) Σ' ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, τα αυγά, το baking powder και το αλάτι και ζυμώνουμε. Στο τέλος, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει η ζύμη ομοιόμορφη και να μην κολλάει στα χέρια.

2) Ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο και με τη βοήθεια ενός ποτηριού χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά στρόγγυλα κομμάτια.

3) Τα γεμίζουμε μ' ένα κουταλάκι τριμμένο τυρί και τα διπλώνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρο.

4) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15 λεπτά στους 180°C και άλλα 15-20 λεπτά στους 150°C.
Πρώτη δημοσίευση στο blog Βρίσκω τον τρόπο

photo by jшp, on Flickr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου