21 Σεπτεμβρίου 2013

Μια Βιβλιοθήκη... Άπειρες Ιδέες


Μήνας αναδιοργάνωσης ο Σεπτέμβρης σχεδόν για όλους... αλλαγή εποχής και καιρού, ξεκίνημα νέας σεζόν ή επαγγελματικής χρονιάς, επιστροφή στα θρανία των σχολείων, αλλά και των σχολών. Παρά το βαρύ κλίμα των χαλεπών καιρών που ζούμε και τις πολλές δυσκολίες, ελπίζω ν' ανταπεξέλθουμε κι αυτή τη φορά στις απαιτήσεις της νέας χρονιάς, διαψεύδοντας τις αγωνίες μας. 

Οι βιβλιοθήκες ανήκουν κι αυτές στα σημεία του σπιτιού που βρίσκονται αυτό το διάστημα σε μια διαρκή ανακατάταξη, για να χωρέσουν τους νέους επισκέπτες τους: σχολικά και άλλα βιβλία, φακέλους και κουτιά, αρχεία και καινούρια αντικείμενα ή εργαλεία, αναμνηστικά και φωτογραφίες των διακοπών, φθινοπωρινά διακοσμητικά.

Σ' αυτή την ανάρτηση διάλεξα ένα από τα πιο γνωστά και πλέον κλασικά κομμάτια του IKEA, τις βιβλιοθήκες EXPEDIT, που συναντάμε σε πολλά σπίτια, αλλά και επαγγελματικούς χώρους. Κι αυτό γιατί οι δυνατότητες μεταμόρφωσης τους είναι άπειρες, το ίδιο και η προσαρμοστικότητά τους.

Τα έπιπλα αυτά με τους ομοιόμορφους κύβους δεν περιορίζονται στο να συνοδεύουν το γραφείο ή μια γωνιά ανάγνωσης. Μπορούν να αντικαταστήσουν τον μπουφέ, την κονσόλα της τηλεόρασης, ακόμη και την ντουλάπα μας. 


Μπορούν να λειτουργήσουν και ως ένα έξυπνο διαχωριστικό χώρου, αφού αποθηκεύουν αντικείμενα και από τις δύο πλευρές τους, δημιουργώντας έτσι δύο "ξεχωριστές" βιβλιοθήκες.

Το παιδικό δωμάτιο είναι ένα δωμάτιο με μεγάλες αποθηκευτικές απαιτήσεις, για να χωρέσει όλα αυτά τα ρούχα, τα παιχνίδια και τα βιβλία. 

Πρέπει να είναι έτσι οργανωμένο, ώστε να μπορούν τα παιδιά να βρίσκουν και να χρησιμοποιούν εύκολα τα πράγματά τους, αλλά να μπορούν και να τα τακτοποιούν. 

Σ' αυτό μπορούν να βοηθήσουν διάφορα κουτιά αποθήκευσης (υφασμάτινα, μπαμπού, πλαστικά), που εφαρμόζουν ακριβώς σε κάθε τετράγωνο και κρύβουν τα μικροπράγματα, που δεν είναι εύκολο να τακτοποιηθούν. 

Και το γραφείο χρειάζεται αρκετούς χώρους αποθήκευσης. Αντί για κουτιά μπορούμε να εφαρμόσουμε πορτάκια και να αποκτήσει οι βιβλιοθήκη και χρηστικά ντουλαπάκια.


Και για τους συλλέκτες υπάρχει άπλετος χώρος για τις ιδιωτικές τους συλλογές, ενώ αυτοί που συλλέγουν δίσκους θα χαρούν όταν συνειδητοποιήσουν ότι οι δίσκοι τους εφαρμόζουν ακριβώς στα ράφια τους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου