18 Σεπτεμβρίου 2013

Ιδέες Για Την Οργάνωση Των Κοσμημάτων



Ο παραδοσιακός τρόπος αποθήκευσης των faux bijoux και των κοσμημάτων σε μπιζουτιέρα δεν είναι πάντοτε και ο πιο πρακτικός. Στις περισσότερες κοσμηματοθήκες, τα αξεσουάρ μας απλά στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο. Έτσι, όταν έρθει εκείνη η πιεστική ώρα (συνήθως πρωινή...) να ετοιμαστούμε σε λίγα λεπτά, δεν ξέρουμε ούτε τι έχουμε, ούτε αν αυτό που έχουμε συνδυάζεται με αυτά που φοράμε. Κι όμως υπάρχουν πολλοί φθηνοί τρόποι να οργανώσουμε σε πρώτο πλάνο τα αξεσουάρ και τα μπιζού, ώστε να βρίσκουμε ανά πάσα στιγμή αυτό που θέλουμε, χωρίς να χρειάζονται "ανασκαφές" σε κουτιά και συρτάρια.



1. Κρεμάστρες ρούχων

Εύκολη λύση και κατάλληλη για το υπνοδωμάτιο ή το βεστιάριο. Η επιλογή του υλικού και του χρώματος της κρεμάστρας εξαρτάται από το ύφος του υπόλοιπου δωματίου: ξύλινη για κλασικό ή minimal στυλ, ντυμένη με ύφασμα για πιο ρομαντικές, ρέτρο και shabby chic καταστάσεις, συρμάτινη ή με έντονα χρώματα, για να ταιριάζει με πιο contemporary ή ποπ διακοσμητικές επιλογές.

cloth hanger as bijoux organizer by jшp,on Flickr

Μπορούμε να τις στερεώνουμε στον τοίχο ή σε κάποιο άλλο έπιπλο, κοντά στον καθρέπτη που συνήθως χρησιμοποιούμε, ή να τις κρεμάσουμε και μέσα στη ντουλάπα, αρκεί η θέση τους να είναι εύχρηστη.



2. Κρεμάστρες τοίχου, καρφάκια, γάντζοι

Όλο και κάποια κρεμάστρα τοίχου περισσεύει σε κάθε σπίτι, ξύλινη ή αλουμινίου, μονή ή με περισσότερες θέσεις. Και αν δεν περισσεύει, μπορούμε να δημιουργήσουμε εύκολα μία, τοποθετώντας γάντζους ή καρφάκια σ' ένα κομμάτι ξύλου. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα υλικά αυτά (καρφάκια, γάντζους, κρεμάστρες κ.τ.λ) απευθείας στον τοίχο, σε μικρή απόσταση ίσως από κάποιο έπιπλο ή την ντουλάπα μας. Τέλος, αν δεν θέλουμε να γεμίσουμε τρύπες τον τοίχο, μπορούμε να τα στερεώσουμε πάνω σ' ένα έπιπλο ή ένα ράφι.


3. Σπιράλ από τετράδια.


Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, είναι ένας πολύ βολικός και πάμφθηνος τρόπος. Παλιά σπιράλ από τετράδια ή βιβλιοδετημένες σημειώσεις οργανώνουν τέλεια κρεμαστά μπιζού παντός είδους: σκουλαρίκια, κολιέ κ.τ.λ 

spiral hanger for jewelry (2) by jшp, on Flickr

Μπορούμε να το στερεώσουμε με δυνατή κόλλα ή με καρφάκια στο κάτω μέρος της κορνίζας του καθρέφτη μας, μιας φωτογραφίας, ενός πίνακα ή ενός ραφιού.


spiral hanger for jewelry by jшp, on Flickr


4. Κορνίζες και πίνακες

Αν σας αρέσει να καταπιάνεστε με κατασκευές, χειροτεχνίες και DIY projects, η μετατροπή μιας κορνίζας σε πίνακα οργάνωσης μπιζού και αξεσουάρ θα σας φανεί παιχνιδάκι. 


earrings framed board organizer by jшp, on Flickr

Μια παλιά κορνίζα, ένα κομμάτι χοντρό σταθερό ύφασμα, ένα κομμάτι αφρώδες και εύκαμπτο υλικό για το πίσω μέρος (φελιζόλ, φελλός, κ.τ.λ.) και κόλλα. Αυτά χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις ένα πίνακα οργάνωσης των μπιζού.




Αν πάλι το crafting δεν είναι το δυνατό σημείο, μπορείς απλά να αγοράσεις ένα πίνακα ανακοινώσεων από φελλό, να τον πλαισιώσεις με μια κορνίζα της αρεσκείας και να έχεις το ίδιο πετυχημένο αποτέλεσμα.


5. Διάφανα πλαστικά κουτιά με θήκες

Μπορούν να τοποθετηθούν πάνω στο boudoir ή σε κάποιο άλλο έπιπλο (συρταριέρα, κομοδίνο, γραφείο κ.τ.λ.), ή και μέσα στη ντουλάπα μας, στο ντουλάπι του μπάνιου ή σε κάποιο συρτάρι. Το καλό με τα διάφανα κουτιά είναι ότι δεν χάνεις τον χρόνο σου ψάχνοντας, και ότι πάντοτε σου θυμίζουν πότε η ακαταστασία χτυπά "κόκκινο" και είναι η ώρα να τακτοποιήσεις τα αξεσουάρ σου.




6. Διάφορα stand 
για κούπες, κλειδιά, χαρτί κουζίνας κ.τ.λ.


ikea tree holder for jewelry by jшp, on Flickr

Σιδερένια ή ξύλινα σταντ, που χρησιμοποιούμε για την τακτοποίηση διάφορων αντικειμένων (κούπες, κλειδιά, χαρτί κουζίνας κ.τ.λ.), μπορούν να φιλοξενήσουν παντός είδους μπιζού: κολιέ, βραχιόλια, σκουλαρίκια, αλλά και αξεσουάρ, όπως φιόγκους, κορδέλες και στέκες. 

Organised Chaos: Jewellery Edition
Organised Chaos: Jewellery Edition by Sarah-Rose (ohsarahrose), on Flickr


Τέλεια ιδέα δίνει με την φωτογραφία της η Loreen Craig στο Flickr. Η βάση για το χαρτί ρολό κουζίνας μετατρέπεται σε τέλεια λύση, για να οργανώσετε βραχιόλια, ρολόγια και ζώνες.



7. Ασυνήθιστα διακοσμητικά και DIY projects


Παντός είδους κέρατα (κυριολεκτώ!) είναι από πέρσι πολύ τάση στη διακόσμηση. Και δεν περιορίζονταν να κοσμούν τον τοίχο πάνω από το τζάκι. Χρησιμοποιούνται και στο υπνοδωμάτιο και στην κουζίνα και σε άλλους χώρους του σπιτιού. Εδώ η Stacie στο blog της δίνει οδηγίες πώς να μετατρέψετε αυτό το ασυνήθιστο διακοσμητικό σε κρεμάστρα για κολιέ και άλλα αξεσουάρ.



Θαλασσόξυλα ή κομμάτια ξύλου με λίγο σπάγκο. Ανέξοδη λύση, ιδανική για χώρους με minimal διακόσμηση και σκανδιναβικό στυλ. Η ιδέα και το tutorial ανήκουν στην lydia και το όμορφο blog της, lydialark.



Πιατέλες διώροφες και τριώροφες που συνήθως συνοδεύουν cupckakes, παστάκια και cookies γίνονται σημεία οργάνωσης των κοσμημάτων και των αξεσουάρ που χρησιμοποιούμε συχνότερα, φέρνοντας με πιο εθνικ διάθεση. Από να τα αφήνουμε εδώ κι εκεί, καλύτερα στο πιάτο... Περισσότερες οδηγίες για το πως να το φτιάξετε το δικό σας πορσελάνινο σταντ με παλιά πιάτα και φλιτζάνια, θα βρείτε στο πολύ ενδιαφέρον site ap&as (a pair & a spare).



hand grater box for organized earrings by jшp, on Flickr

Δεν ξέρω κατά πόσο θα ενθουσιαστείτε με την ιδέα του τρίφτη σε ρόλο σταντ τακτοποίησης για τα σκουλαρίκια. Contemporary, avant gardе ή vintage, όπως και να το πεις, μπορεί να δώσει ενδιαφέρον σε μια γωνιά του boudoir της κρεβατοκάμαρας.


Περισσότερες ιδέες:

el-findawaybyjwp.blogspot.be/2014/03/diy-pebble-hangers-to-organize-your.html


-

4 σχόλια:

  1. Καλώς σε βρήκα :)
    Ο τρίτης δε τέλειος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς όρισες Στέλλα! Ναι, τρίφτης και σπιράλ νομίζω είναι απρόσμενα ιδανικά για σκουλαρίκια! Καλή σου μέρα ☺!!!

      Διαγραφή