Η πιο εύκολη ζύμη για πάστα φλόρα με ότι μαρμελάδα μας αρέσει, αλλά και για αλμυρές τάρτες! Σήμερα χρησιμοποίησα μια σπιτική μαρμελάδα με κορόμηλο βουνίσιο!
τι θα χρειαστώ:
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
2 κ.γλ. baking powder
1 βανίλια
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
- Σ' ένα μπολ ανακατεύω τα στερεά υλικά (αλεύρι, baking powder, βανίλια, άχνη και αλάτι).
- Ρίχνω πρώτα το ηλιέλαιο και ανακατεύω με το χέρι, μέχρι να υγρανθεί όλο το μείγμα.
- Προσθέτω το χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνω καλά, μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιόμορφη και να μην κολλάει στα δάχτυλα.
- Ψήνω στους 175˚C (πάνω-κάτω) για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Σκέψη τελευταίας στιγμής: Η ζύμη αυτή είναι τόσο εύκολη και νόστιμη, που τη χρησιμοποιώ για κάθε είδους τάρτα γλυκιά ή αλμυρή, συνήθως με σπανάκι και τυρί. Δεν βάζω βέβαια στην περίπτωση αυτή ζάχαρη άχνη.
Με τρελλαινουν οι απλες συνταγες! Μολις βρω χρονο θα το δοκιμασω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστουμε που τη μοιραστηκες!
Κι εγώ μια από τα ίδια! Και ειδικά αυτό το διάστημα μόνο με απλές και γρήγορες συνταγές καταγίνομαι! Σ' ευχαριστώ για το σχόλιο! Πολύ καλή σου μέρα, Evi!
ΑπάντησηΔιαγραφή