10 Αυγούστου 2013

Decorating ideas with sea urchins, sea shells and pebbles

photo by jωp




Οι αχινοί, τα βότσαλα και τα κοχύλια είναι οι συνήθεις "θησαυροί" των διακοπών. Τα βρίσκουμε εύκολα σε όλες τις παραλίες, τα μαζεύουμε γιατί μας αρέσουν, τα φυλάσσουμε σε βαζάκια ή σακούλες κι όταν τα φέρνουμε σπίτι δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε! Στην καλύτερη περίπτωση τα ρίχνουμε όλα μαζί σε μια γυάλα και τ' αφήνουμε να σκονίζονται, στοιβαγμένα.


photo by jωp

Αντί να τα έχουμε έτσι "χύμα στο κύμα", μπορούμε να φτιάξουμε μικρές συλλογές μέσα σε βάζα διαφορών μεγεθών και σχημάτων. Μπορούμε να κολλήσουμε ένα κοχύλι ή αχινό στο καπάκι τους, για να τα κάνουμε πιο ιδιαίτερα, ή να χρησιμοποιήσουμε διακοσμητική άμμο (σε λευκό ή γαλάζιο χρώμα) στο γέμισμα. Και για ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, αντί για βάζα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φαναράκια.



Οι εικόνες παλιών καλοκαιρινών αναμνηστικών με κορνίζες παραγεμισμένες με κοχύλια και αχινούς ή ζωάκια φτιαγμένα με κοχύλια διάφορων μεγεθών, όσο χαριτωμένα κι αν δείχνουν, δύσκολα ταιριάζουν με τη σύγχρονη επίπλωση και διακόσμηση. Υπάρχουν βέβαια και οι λάτρεις των vintage και των retro που σίγουρα θα βρουν μια ασυνήθιστη γοητεία σ' αυτές τις δημιουργίες. 



Αν όμως τα υλικά μας (κοχύλια, βότσαλα, αχινοί) έχουν από φυσικού τους ή χρωματιστούν με παστέλ αποχρώσεις, μπορούν να δώσουν πανέμορφες δημιουργίες με αδιαμφισβήτητη αισθητική. 



Μπορούμε να καλύψουμε με αυτά το πλαίσιο μιας κορνίζας ή ενός καθρέπτη, ή να κάνουμε κάτι ακόμη πιο λιτό: να τα κολλήσουμε στο κάτω μέρος ενός βάζου ή ενός ποτηριού, σχηματίζοντας ένα διακριτικό στεφάνι, για να το μετατρέψουμε σε μια όμορφη βάση για κεριά και ρεσώ.

Collection of coral and shells
collection of coral and shells by michelle brunner, on flickr

Άλλος ένας έξυπνος τρόπος και εύκολος τρόπος, για να τα χρησιμοποιήσουμε στην διακόσμηση του χώρου μας, είναι να τα "καδροποιήσουμε", δηλαδή να πάρουμε μια κορνίζα, να αφαιρέσουμε το γυαλί, να βάψουμε ή να ντύσουμε με ύφασμα ή ταπετσαρία το πίσω μέρος της, που συνήθως ένα πολύ λεπτό και ελαφρύ κομμάτι ξύλου, και να στερεώσουμε πάνω με κόλλα ή σιλικόνη τη μικρή μας συλλογή. 

Τα αερόφυτα, αν και λίγο ακριβά  είναι ιδανικά για τη δημιουργία μικρών terratorium και άλλων εξωτικών συνθέσεων. Κι αν συνδυαστούν με κοχύλια στο ρόλο γλάστρας στο φυσικό τους χρώμα ή βαμμένα, δίνουν ένα όμορφο αποτέλεσμα.


photo by jωp

Τέλος, τα διακοσμητικά στεφάνια, αλλά και κρεμαστά μπορούν να βρουν εύκολα μια θέση στο σπίτι μας, για να ομορφύνουν το μπαλκόνι, τον κήπο, την είσοδο ή οποιοδήποτε άλλο χώρο. Κι αν σας αρέσουν όλα αυτά, αλλά το DIY δεν είναι του στυλ σας, μια έρευνα στα είδη διακόσμησης και σπιτιού σίγουρα όλο και κάτι ενδιαφέρον θα αποκαλύψει!


Καλή συνέχεια ☺ !!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου