08 Αυγούστου 2013

διακόσμηση με παλιά σχέδια βοτανολογίας [ideas for a botanical wall art decor]

Πριν από αρκετά χρόνια είχα δει στην χώρα της Σκύρου ένα φαρμακείο, με τοιχογραφίες λουλουδιών στην είσοδο του, σε παστέλ αποχρώσεις. Τα είδη, που απεικονίζονταν όπως στα παλιά βιβλία βοτανολογίας, ανήκαν στη χλωρίδα του νησιού. Μου άρεσε τόσο η ιδέα που τα φωτογράφισα, αλλά δυστυχώς οι φωτογραφίες τους χάθηκαν σ' ένα black out του παλιού μου υπολογιστή και ήταν από τις άτυχες που δεν μπόρεσα να ανακτήσω.



Την ιστορία αυτή μου θύμισε το ενδιαφέρον site της Karen, The Graphics Fairy - Vintage Images, DIY & Crafty Projects, μ' ένα παλιό σχέδιο μιας λεβάντας, που προσφέρει δωρεάν για να το "κατεβάσεις" και να το εκτυπώσεις. Στην ιστοσελίδα της μπορείς να βρεις και άλλα vintage σχέδια, όχι μόνο βοτανολογίας, αλλά και οποιουδήποτε θέματος.




n50_w1150
photo by BioDivLibrary, on flickr

Η απεικόνιση φυτών και λουλουδιών είναι σίγουρα από τους μακροβιότερους τρόπους διακόσμησης, μια προσπάθεια να μεταφερθεί η ηρεμία που προσφέρει η ομορφιά της φύσης στους εσωτερικούς μας χώρους. Δεν είναι τυχαίο ότι η φύση απεικονίζεται στα περισσότερα αντικείμενα: σε έργα τέχνης, σε υφάσματα, σε ρούχα, σε αντικείμενα κ.τ.λ.

Macy's Living Room 3
photo by Svadilfari (Sean), on flickr

Τον τελευταίο καιρό η vintage και retro επιρροές, αλλά και μια τάση για φιλοσοφημένη απλότητα ως τρόπο ζωής που αντανακλάται στον χώρο, οδήγησαν στη χρησιμοποίηση της βοτανικής τέχνης ως μέσου διακόσμησης.Άλλωστε, τα "botanical prints" δεν είναι μόνο για την κουζίνα. Μπορούν να διακοσμήσουν οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού, του γραφείου ή του μαγαζιού. Είναι τέλεια ακόμη και για το μπάνιο. 

Πλέον κυκλοφορεί μεγάλη ποικιλία σχεδίων στο εμπόριο σε μορφή αφίσας, έτοιμα με την κορνίζα τους, μόνα τους ή σε συνδυασμούς. Αν δεν θέλετε όμως να ξοδευτείτε και έχετε εκτυπωτή, μπορείτε να βρείτε αντίστοιχη ποικιλία free prints στο διαδίκτυο, να τα κατεβάσετε, να τα εκτυπώσετε και να τοποθετήσετε σε κορνίζα της δικής σας επιλογής. 

n207_w1150
photo by BioDivLibrary, on flickr




Πού μπορείτε να τα βρείτε:


Σε όποια ιστοσελίδα ή blog διακόσμησης και αν βρεθείτε, σίγουρα θα βρείτε κάποιο αφιέρωμα για την τέχνη της βοτανολογίας (botanical art) και πολλές φωτογραφίες, για να πάρετε ιδέες. Να μερικά links που ξεχώρισα:

Καλή συνέχεια ☺ !!!

1 σχόλιο:

  1. Πολύ όμορφη ανάρτηση Ιωάννα και οι εικόνες βοτανολογίας είναι υπέροχο θέμα για κορνίζες στην σειρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή