18 Ιουλίου 2013

Εύκολος λευκός κορμός • Easy biscuit dessert



Το δοκίμασα χθες από τα χεράκια της καλής μου γειτόνισσας, Κατερίνας, και πραγματικά ενθουσιάστηκα! Γιατί δεν έχω ξαναφτιάξει αυτόν τον θεϊκό κορμό; Λίγα υλικά, άπειροι συνδυασμοί και από γεύση τέλεια σε 5 μόνο λεπτά!



Υλικά

2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
1 ζαχαρούχο γάλα
1 φυτική σαντιγί
5 κ.σ. ινδοκάρυδο




Διαδικασία

Προετοιμασία: 5 λεπτά
Χρόνος ψύξης: 3 ώρες
  • Χτυπάμε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα με τη σαντιγί μερικά λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και το ανακατεύουμε ακόμη λίγο.
  • Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας.
  • Σε μια μακρόστενη φόρμα ή τάπερ στρώνουμε ζελατίνα, ή αλουμινόχαρτο, ή χαρτί ζαχαροπλαστικής, έτσι ώστε το μισό και παραπάνω να περισσεύει έξω από τα τοιχώματα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα και το βάζουμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες. Ο κορμός είναι semi-frost, οπότε δεν θα παγώσει και πολύ, ώστε να γίνει "πέτρα"!
  Σερβίρουμε σκέτο ή με σιρόπι σοκολάτας ή άλλο της αρεσκείας μας.





Για το τέλος μερικές ιδέες για διαφορές παραλλαγές της συνταγής:

  • Αντί για μπισκότα petit-beurre, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies, oreo ή οποιοδήποτε άλλο μας αρέσει.
  • Ξηρούς καρπούς, ιδιαίτερα φουντούκια και σταφίδες.
  • Κομμάτια ή σταγόνες μαύρης ή λευκής σοκολάτας ή και smarties, για πιο παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα.
  • Κομμάτια φρούτων φρέσκων ή του κουταλιού, μαζί με λίγο σιρόπι.
  • Τρούφα ή ινδοκάρυδο για επικάλυψη.



Καλή συνέχεια !!!

4 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ελένη! Κι εγώ έτσι νομίζω! Ειδικά σε όσους δεν τους αρέσει η πολλή σοκολάτα!

      Διαγραφή
  2. κ για εμάς που μας αρέσει η σοκολάτα, προσθέτουμε κακάο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά!!! Σ'εμάς κερδίζει ο λευκός κορμός 2-1!!! Καλό σου απόγευμα και καλή βδομάδα Ζωγραφιά!!!

      Διαγραφή