23 Ιουνίου 2013

ιδέες από έναν όμορφο κήπο στη Βουρβουρού [ideas from a beautiful garden in Vourvourou, Chalkidiki]




Στην περιοχή της Βουρβουρούς θα βρεις πολλά καταλύματα - ενοικιαζόμενα δωμάτια, στούντιο, διαμερίσματα, ξενοδοχεία-, που ακολουθούν διαφορετικά στυλ και έχουν από κλασικό, παραδοσιακό ύφος μέχρι και πιο σύγχρονό και minimal.



Αυτό που κάνει όμως πραγματική εντύπωση στον επισκέπτη, είναι οι μεγάλοι κήποι μέσα στους οποίους είναι χτισμένα τα περισσότερα από αυτά, απόρροια των αυστηρών όρων δόμησης που ισχύουν στην περιοχή.




Στους κήπους αυτούς, που σε μερικές περιπτώσεις φτάνουν τα 5-6 στρέμματα, συναντάς όλων των ειδών τα λουλούδια και δέντρα.



Τα πιθάρια και οι μεγάλες κεραμικές γλάστρες επικρατούν, φιλοξενώντας λουλούδια με πλούσια και εύκολη ανάπτυξη, όπως πετούνιες και χωνάκια, ή φουντωτούς θάμνους, όπως πυξάρια και άλλα δενδρύλια.



Σε διάφορες γωνιές, θα δεις ξύλινα βαρελάκια με αναρριχητικά φυτά και παχύφυτα.




Το πλούσιο και πυκνό φύλλωμα τους ξεχύνεται προς τα κάτω και γίνεται ένα με την πυκνή και καταπράσινη αγριάδα - βερμούδα (Ουγκάντα).



Ανά διαστήματα, το πράσινο διακόπτεται από μικρούς βραχόκηπους με λουλούδια, μικρά δέντρα, αλλά και κάκτους.




Γλάστρες φτιαγμένες από πέτρα δίνουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα και ταιριάζουν απόλυτα με τον περιβάλλοντα χώρο.



Για το τέλος αφήνω το καλύτερο... αυτό το χειροποίητο, σιδερένιο καρότσι, που είναι "μόλις" 102 ετών, το οποίο έχει μετατραπεί σε δοχείο λουλουδιών και αποτελεί το απόλυτο στολίδι αυτού του πανέμορφου κήπου.



Όλες οι φωτογραφίες είναι από τον κήπο των Διαμερισμάτων και Στούντιο Λίτσα Παναγή στη Βουρβουρού της Χαλκιδικής, τον οποίο με τόση αγάπη και μεράκι  φροντίζουν ο κύριος Ανδρέας και η κυρία Λίτσα.




 Καλημέρα !!!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου